Jožef Horvat ministru Počivalšku: Kako boste Zakon o podpori Pomurski regiji speljali do leta 2019?

DELI:
17.10.2017, NSi

Poslanec NSi Jožef Horvat je ministra Zdravka Počivalška povprašal glede novele Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji.

»Takrat je Vlada v mnenju o predlogu mojega zakona, ki so ga podpisali vsi poslanci Nove Slovenije, zapisala, da bomo v proračunu za leto 2018 potrebovali 1,6 milijona evrov, v letu 2019 pa milijon 890 tisoč 824 evrov. Torej skupaj za obe leti, kar je predmet podaljšanja tega zakona, skupaj 3 milijone 490 tisoč 824,« je spomnil poslanec NSi in dodal: »Seveda sem takoj, ko smo poslanci dobili na mizo proračunske dokumente šel preverjati in sem pogledal načrt razvojnih programov in zgrožen ugotovil, da je denarja premalo, da je denarja le za leto 2018 milijon 565 tisoč, za leto 2019 pa milijon 135 tisoč, torej skupaj 2 milijona 700 tisoč.«

Ministra je v poslanskem vprašanju prosil, da ta pomemben zakon za Prekmurje tudi izpelje. »Zato vas lepo prosim, da mi pojasnite kako bomo zdaj ta Zakon o razvojni podpori Pomurski regiji speljali do leta 2019. Vztrajal bom in zahtevam, da ta del realiziramo, če ne gremo ponovno v zahtevo za podaljšanje zakona kar pa je že malo smešno,« je še povedal Horvat in pozval ministra, da spodbudi ministrico za finance, ki je skrbnik proračuna Republike Slovenije, da  vendarle napiše komentar za postavke za katere se sam bori.

Celotno poslansko vprašanje in odgovor ministra si lahko preberete TUKAJ.