Jernej Vrtovec: Zakaj bi stroške bivanja plačevali migrantom, ne pa našim državljanom?

DELI:
11.02.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Če ima nekdo finančna sredstva, zakaj si potem ne bi plačeval tudi bivanja v Sloveniji? Zakaj ne bi ta denar dali v proračun oziroma plačali stroške bivanja migranta? V času finančne krize je mnogo naših državljank brez dela ali pa delajo za minimalno plačo, so na socialnem robu, noben jim ne plača stanovanja, položnic. Zakaj bi torej vse to plačevali migrantu? Tisti, ki imajo denar, naj prispevajo svoj delež za poplačilo nastanitvenih stroškov,” je v oddaji 24ur zvečer dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec. NSi je namreč predlagala več amandmajev za zaostritev azilne zakonodaje, ki si jih lahko v celoti preberete TUKAJ.

Kot je še poudaril, oskrba migranta Slovenijo na dan stane 40 evrov, kar v 30 dneh nanese 1200 evrov. “Tisti, ki ima pridobljen status azilanta, pa od države pobere med 600 in 800 evrov. To so zelo visoki zneski. Zaradi tega v NSi predlagamo, da migranti, ki pridejo sem s premoženjem in zaprosijo za status mednarodne zaščite, namenijo določena sredstva tudi v proračun,” je povedal Vrtovec.

“Če se nekdo nasilno vede zoper uradne osebe, to pomeni, da je storil prekršek. V tem primeru ne moremo mednarodne zaščite podaljševati ali podeliti nekomu, ki se vede nasilno, s tem bi podpirali nasilje. Resnično moramo biti proti takšnim potencialnim ljudem, sicer se nam bodo ponovili dogodki, ki so se zgodili v Kölnu, drugod po Švedskem in se dogajajo širom po Evropi,” je v oddaji 24ur zvečer še povedal poslanec NSi Jernej Vrtovec.