Jernej Vrtovec: V tem mandatu smo v NSi opravili odlično delo

DELI:
04.12.2017, NSi

V oddaji “Politik, to sem jaz” je nastopil poslanec NSi Jernej Vrtovec. Spregovoril je o svojem vstopu v politiko ter o aktualnih tematikah in stanju v Sloveniji.

»Nova Slovenija mi je bila blizu zaradi vrednot ter zaradi odnosa do gospodarstva. Prihajam iz podjetniške družine zato sem vedel, da je politika nizkih davkov, višje produktivnosti in odprtega trga prava,« je o svoji odločitvi za vstop v politiko in v NSi povedal poslanec NSi.

Nepotreben ideološki boj

Z voditeljem oddaje sta spregovorila o novih obrazih v politiki, procesu sprave in tudi o delu poslanske skupine NSi v tem mandatu. »Opravili smo odlično delo. V tem mandatu smo imeli več kot 30 zakonskih pobud in trije naši zakoni so bili sprejeti, čeprav smo v opoziciji. Na žalost pa v Sloveniji še nismo sposobni preseči delitev. Če namreč zakon pripravi opozicija, skoraj nikoli ne dobi podpore koalicije, tudi če je dober,« je izpostavil Jernej Vrtovec.

Beseda je tekla tudi o financiranju zasebnega šolstva v Sloveniji, spreminjanju ustave na tem področju ter tudi o razmerju med javnim in zasebnim zdravstvom v Sloveniji. »S spreminjanjem ustave je levica začela ideološki boj brez potrebe, saj zasebne šole na noben način ne ogrožajo državnih. Delitve so tukaj povsem nepotrebne, preveč je strahov. Po nepotrebnem delamo iz muhe velikega slona,« je povedal poslanec NSi.

Velika razsežnost bančnega kriminala

Dotaknil se je tudi dela v treh preiskovalnih komisijah državnega zbora. Izpostavil je predvsem dobro delo v preiskovalni komisiji o pregonu bančnega kriminala ter vložena zakona o tožilstvu in sodiščih za pregon bančnega kriminala.

»Predvsem sem se udejstvoval na področju bančnega kriminala, prav zaradi razsežnosti, ki jo je ta vrsta kriminala pri nas imela. V zakonodajni proces sem vložil tudi dva zakona o državnem tožilstvu in sodiščih, ki sta predvidevala specializirana tožilstva in sodišča za pregon bančnega kriminala. A na žalost nista bila sprejeta,« je povedal.

Celotno oddajo si lahko ogledate TUKAJ.