Jernej Vrtovec v Tarči: NSi namesto vlade predlaga reforme, vlada jih pa išče

DELI:
22.01.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Celotna zgodba je žalostna zgodba. Namesto da bi se vlada ukvarjala z reformami, ustvarjala nova delovna mesta, se ukvarja z aferami. Kar se tiče konkretnega primera. Premier je sprejel tveganje: 1. da bo odslej Mramor nekredibilen, nekompatibilen, da bi se lahko pogajal s sindikati; 2. nikoli več ne bo mogel zamenjati ministra, ki bo prihajal iz druge stranke, ker bo ta lahko vedno pokazal s prstom na primer Mramor,” je poslanec NSi Jernej Vrtovec dejal v oddaji Tarča na TV Slovenija 1 na temo odločitve premierja Mira Cerarja, da ne ne sprejme odstopa finančnega ministra Dušana Mramorja.

“Obžalujem, da imamo vlado ali pa predsednika vlade, ki po svojih kriterijih postavlja, kaj je velika kraja, kaj je mala kraja, pri čemer je vse nezakonito. Imamo sistemski problem, da se sploh pogovarjamo o ministrih, ki so ravnali nezakonito. Kdor je v preteklosti ravnal nezakonito, ne more biti minister, tako kot ne more biti težji bolnik voznik avtobusa. Ne želim si vlade, ki nekako zgolj in samo v volilno kampanjo vstopa z določenimi parolami kot sta etika, morala, potem pa ko pride dejansko delo, pa nekako ukrepov, predvsem ukrepov, ni. Začnejo se težave in se nanjo limajo afere in to meče slabo luč na politiko,” je v oddaji Tarča še poudaril Vrtovec.

“Odgovornost vlade je predvsem, da išče rešitve. Naj si vladajoča koalicija raje to zares večkrat prebere, naj iščejo rešitve, da ne bo Nova Slovenija namesto njih predlagala zdravstvenih reform, kot to počnemo običajno, pravkar z zdravstveno reformo,” je poslanec NSi Jernej Vrtovec še poudaril na TV Slovenija 1.

Celotno oddajo si lahko pogledate TUKAJ.