Jernej Vrtovec v Odmevih: Vlada naj postavi zgornjo kvoto, koliko migrantov bomo sprejeli

DELI:
29.02.2016, NSi

IMG_6476Poslanec NSi Jernej Vrtovec je bil gost v oddaji Odmevi na TV Slovenija, kjer je spregovoril o težavah vlade Mira Cerarja pri upravljanju z migrantsko krizo in zadnjih kadrovskih potezah SDH v NLB. Kot je dejal Vrtovec, bi morala vlada dati državljanom več informacij, na kakšen način želi ohraniti trenutni varnostni standard v državi. “Ljudje so upravičeno zaskrbljeni. Nujna poteza vlade je, da postavi zgornjo kvoto, koliko prebežnikov bomo sprejeli,” je izpostavil Jernej Vrtovec.

Poslanec NSi je v Odmevih tudi komentiral zadnja kadrovanja SDH v NLB. “V NSi želimo spremeniti kazensko zakonodajo, da ljudje, ki so sedeli v upravah ali na drugih odgovornih funkcijah v državnih bankah in pomagali pri kopanju bančne luknje, ne bi več smeli zasedati odgovornih položajev v bančnih institucijah,” je dejal Vrtovec.

Kot je še opozoril, so davkoplačevalci že dvakrat sanirali banke, nazadnje s 5 milijardami evrov. “Kdor je pri svojem delovanju v državnih bankah pomagal pri kopanju bančne luknje, ne bi smel več sedeti v upravi ali v nadzornem svetu,” je poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo Odmevi si lahko pogledate TUKAJ.