Jernej Vrtovec v Odmevih: Migrant Slovenijo stane 800 evrov. Kdo v Sloveniji ima 800 evrov penzije?

DELI:
12.02.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Spomladi se obeta zelo močan migrantski val spomladi. Zelo sem zaskrbljen, ker je vlada v azilno politiko vstopila na tako širokogruden način. Namreč to ni sorazmerno, kar počnejo druge evropske države in glede na obete lahko Slovenija postane tudi ciljna država. Slovenija ima ta trenutek dva problema v zvezi z migranti. Prvi je ekonomska težava, kajti mi ne zmoremo poskrbeti za deset tisoče ljudi. In drugi problem je varnostni vidik,” je v oddaji Odmevi dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Dodal je še: “In zaradi tega smo v Novi Sloveniji dali vrsto predlogov, ki jih je vlada zavrnila, tudi predloge za kaznovanje, odvzem mednarodne zaščite, tudi predloge, da se migrante, ki imajo svoja lastna sredstva, denar, sami poskrbijo za preživetje, kajti to ni sorazmerno s slovenskimi državljani, ki so na pragu revščine in na tem je treba odločno ukrepati. In še to bi rad dodal, potrebno se je končno odločiti, koga vse bomo v to Republiko Slovenjo sprejeli in koliko. In žal vlada tukaj pušča zgornjo mejo neomejeno.”

“En migrant, oziroma en azilant, stane proračun Republike Slovenije več kot 800 evrov. Kdo pa ima danes penzijo 800 evrov? Kdo ima takšno pokojnino? V Nemčiji so enake ukrepe kot smo jih predlagali mi sprejeli. Velja omeniti, da finančna slika Republike Slovenije in stanje tudi pri državljankah in državljanih, njihovih denarnicah, ni takšno, da bi lahko poskrbeli na našem ozemlju za deset tisoče ljudi. Zaradi tega smo v Novi Sloveniji predvideli zgornjo kvoto, jo postavili na pet tisoč, žal pa je tudi to premalo. Ampak čas bo prišel, ko se bo treba dogovoriti,” je v Odmevih še povedal poslanec NSi.

Celotno oddajo Odmevi si lahko pogledate TUKAJ.