Jernej Vrtovec: Počivalškov plan B ni rešitev za Cimos

DELI:
01.03.2017, NSi

Načrt B za Cimos, ki ga je predstavil minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek po propadli prodaji Cimosa, po ocenah Jerneja Vrtovca (NSi) pomeni dodaten strošek za davkoplačevalce in novo priložnost lobijem za izčrpavanje družbe. “Nikakršna rešitev ni, da država vstopa v lastništvo Cimosa. V lastništvu je bila že zdaj, a neuspešno,” je v izjavi za medije dejal poslanec NSi.

“Minister Zdravko Počivalšek je v zadnjih 14 dneh kar nekajkrat obrnil svoje izjave. Sprašujemo se, zakaj so se sploh pogovarjali z italijanskim skladom Palladio Finanziaria, če je bil ta po Počivalškovih besedah neresen kupec,” je še dodal Vrtovec in dodal, da NSi razmišlja o interpelaciji zoper ministra Počivalška. Minister bi namreč moral po besedah Jerneja Vrtovca prevzeti odgovornost, “saj v tej državi vsi govorimo o odgovornosti, nihče pa je nato dejansko ne sprejme”. “Možnosti za rešitev Cimosa so ta trenutek zelo omejene,” je še poudaril.

“Bojim se, da vložimo interpelacijo, zgodi se seja v državnem zboru in karavana gre naprej,” je dejal. “Predvsem je minister sam pri sebi poklican, ali bo požrl vse tiste besede, ki jih je izrekel glede reševanja Cimosa, ali ne. To je bil njegov ključen projekt tega mandata, naredil pa ni ničesar,” je bil še kritičen poslanec NSi Jernej Vrtovec.