Jernej Vrtovec ob izidu svoje knjige: Vloga dr. Alojzija Šuštarja pri slovenski osamosvojitvi je bila izjemnega pomena

DELI:
15.06.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze PetkovsekPoslanec Jernej Vrtovec je bil gost pogovorne oddaje na TV Idea, kjer je spregovoril o svoji novi knjigi z naslovom Vloga nadškofa Šuštarja pri slovenski osamosvojitvi ter o aktualnem političnem dogajanju v Sloveniji.

Kot je uvodoma pojasnil Jernej Vrtovec, ga je obdobje slovenskega osamosvajanja že od nekdaj zelo zanimalo, saj gre za uresničitev stoletnih sanj slovenskega naroda. V času študija na teološki fakulteti pa je to področje začel bolj poglobljeno raziskovati in iz te tematike tudi diplomiral. »Ugotovil sem, da niso bili le politiki tisti, ki so držali vajeti družbenih sprememb in osamosvajanja, ampak je imel pri tem dogajanju zelo pomembno vlogo tudi slovenski metropolit in nadškof dr. Alojzij Šuštar. Imel je zelo dobre odnose z različnimi pomembnimi osebami širom po svetu in da bi se Slovenija čim prej in na miren način osamosvojila je uporabil ves svoj vpliv in vse svoje zveze,« je pojasnil poslanec NSi.

Več o knjigi si lahko preberete TUKAJ.

V intervjuju je spregovoril tudi o zdravstveni reformi in drugih predlogih NSi, iskanju krivcev za nastalo bančno luknjo, varnostni situaciji v Sloveniji in Evropi ter projektih, ki bi jih morali v Sloveniji čim prej uresničiti, da bi mlade in izobražene ljudi zadržali v domovini.

Vabljeni k ogledu celotnega intervjuja: