Jernej Vrtovec: Nesprejemljivo je, da se azilante nastane v dijaški dom s slovenskimi dijaki

DELI:
23.02.2016, NSi

Jernej_Vrtovec_odbor_julij2015“Nesprejemljivo je, da se mladoletne azilante nastane v dijaški dom, poln drugih dijakov. Starši so upravičeno zaskrbljeni. Upravičeno jih je strah in v tem primeru so tudi dolžni, da protestirajo proti takšni, res čudni odločitvi vlade,” je v oddaji 24ur zvečer dejal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Vlada je namreč ta teden sprejela sklep o ustanovitvi dveh izpostav azilnega doma. Kot izpostavi je določila samski dom na Kotnikovi v Ljubljani in izobraževalni center za zaščito in reševanje Logatec.

“Dolžnost vlade je, da poišče ustrezno lokacijo. Predvsem pa, da začne z ljudmi komunicirati. Da začne lokalno skupnost obveščati o svojih namerah, predvsem pa želimo, tudi mi politiki, končno dobiti informacijo, koliko ljudi bo ta vlada sprejela v Republiko Slovenijo kot azilante,” je poudaril poslanec NSi.

“Govori se o več desettisočih. Upam, da ima vlada na voljo vse argumente za kakršnokoli odločitev, predvsem pa izpostavljam varnostno vprašanje in ekonomsko vprašanje. Predvsem varnost je tista, ki je osnovna blaginja in jo moramo v Sloveniji zagovarjati še naprej,” je dejal Vrtovec.

Poslanec NSi se je pretekli vikend udeležil tudi protestnega shoda v Šenčurju, ki ga je premier vlade Miro Cerar označil za hujskaškega.

“Ni šlo za nobeno nestrpnost, nobeno hujskaštvo. Ljudje so izrazili svoje mnenje, svoje prepričanje na zelo mirnem shodu, predvsem pa so pozvali vlado k dialogu in k temu, da se končno začnejo pogovarjati o odločnejših korakih za zajezitev migrantskega vala,” je poudaril Jernej Vrtovec.

Poslanec NSi je obenem še dodal, da bo Nova Slovenija v primeru migrantskega krize še naprej izvajala zelo konstruktivno politiko. “Takšno, kot smo jo izvajali do zdaj,” je še pristavil Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo 24ur zvečer si lahko pogledate TUKAJ.