Jernej Vrtovec na Pop TV: Ministrica je očitno izgubila nadzor nad zdravstvenim sistemom

DELI:
10.12.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Jernej Vrtovec, poslanec, NSi, foto: Anze Petkovsek“Zdi se, da je slovenski zdravstveni sistem kolapsiral. Ministrica za zdravje je očitno izgubila nadzor nad slovenskim zdravstvenim sistemom. Odraz tega so tudi dogodki v UKC in imenovanje Brigite Čokl za novo v.d. direktorico,” je poslanec NSi in član odbora za zdravstvo v DZ Jernej Vrtovec dejal v oddaji 24ur zvečer.

“Na takšen način ne moremo izbirati v.d. direktorja UKC Ljubljana. Zdi se, da je prišlo do žreba, na katerem je bila slučajno izbrana Čoklova. To je nezaslišano in neodgovorno do pacientov, ki potrebujejo klinični center v najboljši kondiciji. Soglasje k imenovanju Čoklove je dal svet zavoda, v katerem pa je večina predstavnikov vlade. Imenovanje smrdi po klientelizmu. Gospa Čokl je hkrati tudi podpredsednica stranke DesSUS. Predstavljajte si, kako globoko smo zabredli, da podpredsedniki strank vladajoče koalicije pridejo na tako pomemben položaj, kot je UKC Ljubljana,” je v oddaji še poudaril Vrtovec.

“Ne smemo se igrati s kliničnim centrom, velja pa omeniti, da imamo ta trenutek ključne zdravstvene institucije brez vodstev – ZZZS, UKC LJ, Onkološki inštitut itd. Srčno si želim, da ne bodo na koncu kratko potegnili bolniki,” je še opozoril Vrtovec in napovedal, da bo NSi v petek predstavila ukrepe za boljši zdravstveni sistem. “Ministrici dajemo priložnost, da jo povabimo k sodelovanju. V kolikor ministrica na sodelovanje ne bo pripravljena, pa bo naslednji korak interpelacija,” je še napovedal poslanec NSi Jernej Vrtovec.

Celotno oddajo 24ur zvečer si lahko pogledate TUKAJ.