Jernej Vrtovec: Kako je direktor druge največje zdravstvene ustanove dobil soglasje za delo pri koncesionarju privatne?

DELI:
10.07.2017, NSi

»Mnogo od teh očitkov, ki so se v zadnjih dnevih zgrnili nad vas, je tudi po mojem skromnem mnenju, popolnoma upravičenih, kajti zdravstvo je v tej državi resnično velik sistemski problem,« je svoje poslansko vprašanje ministrici za zdravje začel poslanec NSi Jernej Vrtovec.

»Od velikih besed, kaj vse je potrebno storiti, kaj bomo naredili, tudi mi smo pričakovali, da se bo kaj spremenilo na boljše, ostajajo samo besede in na koncu spomin na te besede, na koncu pa še spomin zbledi in zdravstvo je še vedno v težavah. Zlasti pa so v težavah – kdo? Javni zdravstveni zavodi. Tako v organizacijskih težavah kot tudi v finančnih težavah. Problematika se izraža zlasti pri kadrovanju v teh javnih zdravstvenih zavodih,« je bil jasen poslanec NSi.

»Gospa ministrica, moje kratko vprašanje zaradi transparentnosti, se nanaša na poročanje medijev, da je , torej zdravstveni ustanovi, ki dela isti program, kot ga izvaja ustanova, katere je on postal direktor. Na kakšni podlagi je v tem oziru bilo temu gospodu direktorju lahko takšno soglasje izdano?« je ministrico vprašal Jernej Vrtovec.

Celotno poslansko vprašanje in odgovor ministrice si lahko preberete TUKAJ.