Jernej Vrtovec: Gordijski vozel lobijev v Luki Koper je potrebno presekati

DELI:
30.06.2016, NSi

Luka_koperPoslanec NSi Jernej Vrtovec je na seji Komisije za nadzor javnih financ opozoril, da boj med lobiji v Luki Koper podjetju prinaša škodo, saj ladjarje odvrača na drugo stran Debelega rtiča v Trst.

Podpora eni ali drugi strani v tem boju ne more biti v pristojnosti Državnega zbora in vlade. Poslanec NSi je zato poudaril, da tudi sam nikakor ne želi zagovarjati enega ali drugega lobija, katerih interes je obvladovanje delovanja luke v zvezi z njenimi finančnimi tokovi. »Žal pa kaže, da se je vlada nagnila na stran enega izmed lobijev,« je še povedal Vrtovec.

 »Očitno je SDH kapituliral na polni črti. Vsako kadrovanje, ki ga SDH v zadnjem času opravi, nas prisili v sklic te komisije, na koncu pa se izkaže, da imamo prav,« je dejal Vrtovec in predstavnikom SDH še zastavil vprašanje, v čigavem interesu vse to počnejo.

 Poslanec NSi je predstavil tudi rešitve zapletenega položaja. Gordijski vozel je potrebno presekati, zato je pozval k odstopu v celotni verigi. Od ministra do uprave Luke Koper. Bolj dolgoročno pa bi bila ustrezna podelitev koncesije v zameno za drugi tir.