Jernej Vrtovec: Če bomo v tej državi popustili boju lobijev, se nam ne obeta nič dobrega

DELI:
07.07.2016, NSi

Jernej_Vrtovec_odbor_julij2015Komisija DZ za nadzor javnih financ je razpravljala o odgovornosti za razmere v Luki Koper, ki so privedle do blokade pristanišča in posledično gospodarske škode za podjetje in širše gospodarstvo. Vlado je med drugim pozvala, naj jasno pove, kakšni so načrti z Luko Koper. Poslanec NSi Jernej Vrtovec je na seji komisije vprašal ministra za gospodarstvo Zdravka Počivalška, kako vlada gleda na dejstvo, da se lahko delovanje Luke Koper blokira s spontanimi delavskimi upori.

“Celotno dogajanje v tej zadevi preprečuje lastniku, da bi upravljal s svojim podjetjem, kar kaže na to, da je v tej državi nekaj hudo narobe. SDH, do katerega smo v NSi najpogosteje izjemno kritični, je sicer v Luko Koper res predlagala postavitev neprimernih nadzornikov, vendar pa je takšna blokada lastnika za normalno državno popolnoma nesprejemljiva,” je na seji dejal poslanec Vrtovec. “Ravnanje v Luki Koper ni normalno.”

“Če bomo v tej državi popustili boju lobijev, se nam ne obeta nič dobrega,” je še poudaril poslanec NSi Jernej Vrtovec in dodal, da so zaupanje izgubili vsi: uprava, nadzorni svet, minister za infrastrukturo in državni sekretar Metod Dragonja.

Komisija je vlado pozvala, naj se jasno in nedvoumno opredeli do nadaljnjega statusa ter srednje- in dolgoročnega razvoja Luke Koper. Poleg tega od Slovenskega državnega holdinga (SDH) zahteva, da ugotovi neposredno odgovornost za zaustavitev del v Luki.