Jan Figel: Če gre dobro družini, to dobro vpliva na družbo

DELI:
16.12.2015, NSi

JanFigel_Slovenia5Slovenijo je danes obiskal podpredsednik slovaškega parlamenta in nekdanji evropski komisar Jan Figel, ki je na novinarski konferenci v organizaciji inštitutov dr. Janeza Evangelista Kreka in dr. Jožeta Pučnika pred nedeljskim referendumom izrazil podporo tistim, ki se zavzemajo za zaščito družine in otrok. Kot je dejal, Slovaška močno ščiti zakonsko zvezo med moškim in žensko in jo podpira v njenem razvoju. »Če gre dobro družini, to pozitivno vpliva tudi na družbo,« je dodal.

Kot je pojasnil, Slovaška opredeljuje zakonsko zvezo kot zvezo med moškim in žensko tudi v svoji ustavi. Vsak otrok ima po njegovih besedah pravico do očeta in matere, odnosi v družini pa vplivajo tudi na otrokov osebni razvoj. Država mora po njegovem opozorilu ščititi najšibkejše, to pa so otroci. Dodal je še mnenje, da če uspeva družina, uspevata tudi narod in gospodarstvo.

Pred novinarsko konferenco je Jan Figel na Prešernovem trgu obiskal tudi stojnico NSi, kjer se zbirajo podporniki družine in pravic otrok.

JanFigel_Slovenia     JanFigel_Slovenia3