Iva Dimic: Slovenska hrana je varna in zdrava

DELITE TA
PRISPEVEK
14.04.2016, NSi
DZ_odbor_kmetijstvo

Fotografija: Državni zbor/Žejavec

Parlamentarni odbor za kmetijstvo je danes razpravljal o uporabi antibiotikov v slovenskem kmetijsttvu. Poslanka NSi Iva Dimic je dejala, da jo čudi, da je bila seja sklicana v zvezi z uporabo antibiotikov v kmetijstvu, saj je Zveza potrošnikov Slovenije v predstavitvi poročila nedavno poudarila, da se v naši državi porabi zelo malo antibiotikov na enoto v primerjavi z evropskimi državami.

»V NSi zaupamo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane. Nadzor kmetov in drugih deležnikov je sistemski, strog in tako pogost, da je to zagotovilo, da je slovenska lokalno pridelana hrana najboljša tudi v evropskem merilu,« je v svoji razpravi dejala Dimiceva in izpostavila, da je v Sloveniji težava drugje. »V Sloveniji beležimo upad prireje mesa, predvsem prašičjega. Minister pravi, da ve, kaj je potrebno ukreniti, da se to padanje zajezi, a žal ukrepov še ni ponudil,« je dejala.