Iva Dimic po sestanku s KGZS: Kmetje ne morejo več prenašati dodatnih davčnih bremen

DELI:
09.03.2017, NSi

Na pobudo NSi se je danes vodstvo krščanskih demokratov sestalo z vodstvom Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), kjer so bili izpostavljeni najbolj  pereči problemi na področju slovenskega kmetijstva in nekateri predlogi, s katerimi namerava NSi pomagati kmetom pri izboljšanju stanja v kmetijstvu.

[blocktext align=”right”]Problem predstavljajo tudi nizke odkupne cene kmetijskih pridelkov in visoka obdavčitev na številnih področjih, pri tem pa posebej izstopajo trošarine za tiste, ki kuhajo žganje v malih količinah.[/blocktext]

Kot je po srečanju dejala podpredsednica NSi in članica parlamentarnega odbora za kmetijstvo Iva Dimic kmete trenutno pestijo številne težave. »Razmere niso rožnate. Izpostaviti velja slabo reševanje slovenskih gozdov, ki jih je po žledolomu močno napadel lubadar, problem pa predstavljajo tudi nizke odkupne cene kmetijskih pridelkov in visoka obdavčitev na številnih področjih, pri tem pa posebej izstopajo trošarine za tiste, ki kuhajo žganje v malih količinah. Prav tako imamo informacijo, da se napoveduje novo množično vrednotenje nepremičnin, kjer bodo kmetje ponovno na udaru davčne politike. Bojim se, da kmetje, dodatnih davčnih bremen ne morejo več nositi,« je dejala Dimiceva in napovedala, da se bo NSi borila za čim manjšo davčno obremenitev kmetij.