Iva Dimic ob nasprotovanju državnemu gozdnemu podjetju: Nastaja podjetje dveh političnih strank

DELITE TA
PRISPEVEK
02.02.2016, NSi

slovenija 09.07.2015, Iva Dimic, poslanka, NSi, foto: Anze PetkovsekPoslanke in poslanci so na današnji seji Državnega zbora v tretjem branju obravnavali predlog zakona o upravljanju gozdov v lasti Republike Slovenije. Iva Dimic je v imenu NSi ponovno opozorila, da se vlada napačno loteva reševanja slovenskih gozdov, kjer bo s poroštvom države omogočila zagon podjetja brez poslovnega načrta.

Iva Dimic je ob tem dejala tudi, da vlada ne upošteva pripomb računskega sodišča in da tvegamo obtožbo o nedovoljeni državni pomoči, kot se je to zgodilo v primeru Elana. Prav tako je opozorila tudi na strah dosedanjih predelovalcev lesa, da bo zaradi takšne intervencije države prišlo do motenj v preskrbi z lesom.

»Država bo ustvarila vsem, ki trenutno delujejo na področju gozdno predelovalne industrije, nelojalno konkurenco in s tem povzročila še večje neenakosti med gospodarskimi oz. poslovnimi subjekt. In kot sem že rekla premierju, gospodu Cerarju, pri poslanskem vprašanju jeseni lansko leto, nastaja podjetje dveh političnih strank,« je bila v obrazložitvi glasu proti kritična predsednica parlamentarnega odbora za kmetijstvo Iva Dimic.