Iva Dimic: Ne pristajamo na vsiljeno ustvarjanje sovraštva med državnimi in zasebnimi izvajalci osnovnošolskega programa

DELI:
06.09.2017, NSi

»Odločbe sodišč je treba spoštovati. Od drugih pričakujemo, da bodo sodbe spoštovali, na primer arbitražo, naša vlada pa odločb ustavnega sodišča ne spoštuje,« je bila na današnji seji odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino jasna poslanka NSi Iva Dimic.

Na seji so namreč obravnavali tudi predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. Vlada s tem predlogom želi uzakoniti 100% financiranje obveznega dela javnega programa in 85% financiranje dodatnega dela javnega programa zasebnih šol.

Prisiljeni poskusi sovraštva med izvajalci osnovnošolskega programa

»V NSi ne pristajamo na vsiljene poskuse ustvarjanja sovraštva med državnimi in zasebnimi izvajalci javnoveljavnega osnovnošolskega programa. Kaj hočete kolegi z leve s tem doseči? Kdo je vaš sovražnik? So to starši, ki otroke vpišejo v te šole ali otrok, ki obiskuje zasebno šolo z javnoveljavnim osnovnošolskim programom?« je spraševala Iva Dimic.

Stališče Nova Slovenije glede takšnega predloga vlade, ki ne uveljavlja odločbe Ustavnega sodišča, je jasno. Takega predloga v stranki ne moremo podpreti.