Iva Dimic na TV SLO 3: Največja skrb v tej državi bi morali biti prav otroci

DELITE TA
PRISPEVEK
10.12.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Iva Dimic, poslanka, NSi, foto: Anze Petkovsek“V NSi bomo 20. decembra glasovali PROTI, ker ima otrok pravico do mame in očeta. Novela zakona namreč ukinja zakonsko zvezo med moškim in žensko in uvaja zakon dveh oseb poljubnega spola, kar pomeni, da posega tudi v področje posvojitev,” je na TV Slovenija 3 dejala podpredsednica NSi Iva Dimic.

Omenjeni zakon po njenih besedah posega v 70 drugih zakonov, kar je ugotovila tudi Ustavno sodišče RS. “Zakon bo omogočal posvojitev otrok v homoseksualne skupnosti, povzročil bo tudi spremembo učnih načrtov,” je poudarila Iva Dimic.

Po njenih besedah se spreminja namen zakona, ki pa bi moral biti v prvi vrsti namenjen zaščiti otroka. “Namen zakonske zveze ni zaščita dveh odraslih oseb, ampak najšibkejšega, ki se v tej skupnosti rodi – otroka,” meni podpredsednica NSi.

“V NSi ves čas poudarjamo, da nikomur ne preprečujemo, da ne živi tako kot čuti, vendar pa, da bi morali biti največja skrb v tej državi prav otroci. Prepričana sem, da bodo ljudje 20. decembra začutili, kaj pomeni imeti družino, kaj pomeni, da ima otrok mamo in očeta, da ljudje, ki se bodo odločali vedo, da je za otrokov razvoj mamina in očetova ljubezen. Da ima otrok pravico, da pozna mamo in očeta,” je na TV Slovenija 3 še dejala podpredsednica NSi Iva Dimic.

Celotno oddajo na TV Slovenija 3 si lahko pogledate TUKAJ.