Iva Dimic na radiu Ognjišče: Koalicija v štirih letih ni bila sposobna izvesti nujnih reform, niti imeti posluha zanje

DELI:
26.10.2017, NSi

V včerajšnji oddaji na radiu Ognjišče Pogovor o je sodelovala podpredsednica in poslanka NSi Iva Dimic. Spregovorila je o prazniku suverenosti, analizira je predsedniške volitve ter bila kritična do koalicije, ki ni sposobna narediti nobenih reform.

Ker je bila oddaja predvajana ravno na državni praznik suverenosti, je Iva Dimic najprej podala svoje videnje tega državnega praznika. »Današnji praznik suverenosti je zelo pomemben praznik iz časa osamosvajanja. Želim si, da bi se mu tudi v šolskem sistemu dalo neko pomembnejše mesto. Mlajše generacije morajo o času osamosvojitve biti dobro poučene,« je povedala podpredsednica NSi in dodala: »Dan suverenosti bi morali imeti vsak dan v mislih, ne samo na sam praznik. Želim si, da bi mladi razumeli, kaj pomeni suverenost in da bi bili na dejanja svoji prednikov ponosni.«

Predsedniške volitve: poudarek zasebnosti in ne vsebini

V analizi predsedniških volitev je podpredsednica NSi predvsem poudarila nizko volilno udeležbo in pomankanje vsebinske razprave.

»Kljub devetim kandidatom smo imeli nizko volilno udeležbo. To pomeni, da bo politika morala poiskati novo pot do ljudi. Poudarek kampanje je bil bolj na zasebnosti kandidatov, kot na sami vsebini in na temu kako bodoči predsednik vidi prihodnost naše države. Vsebini je poudarek dajala večinoma le naša kandidatka Ljudmila Novak,« je bila jasna.

Dodala je, da je NSi edina stranka, ki je na teh volitvah izboljšala rezultat.

V oddaji so se dotaknili tudi aktualnega vladnega mandata in pomanjkanja volje za izvedbo prepotrebnih reform.

»Kritična sem do koalicije, saj kljub temu, da smo v NSi pripravili številne reforme, zanje niso imeli posluha. Sami jih kljub temu, da skoraj štiri leta vodijo državo, niso bili sposobni narediti,« je opozorila Iva Dimic.

Oddaji lahko v posnetku prisluhnete TUKAJ.