Iva Dimic ministrici Kopač Mrakovi: Koliko koncesij za domove za ostarele je bilo podeljenih in kakšna je zasedenost njihovih kapacitet?

DELI:
25.01.2016, NSi

IDimic_sejaDZ_mikroPoslanka Iva Dimic je svoje poslansko vprašanje naslovila na ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in jo vprašala, koliko koncesij za institucionalno varstvo starejših oz. domove za ostarele je ministrstvo podelilo in kateri domovi so, kljub pridobljeni koncesiji, šele v fazi izgradnje.

»Vsi v Sloveniji želimo, da bi imeli starejši kar se da enake možnosti za koriščenje storitve institucionalnega varstva, zato ministrico sprašujem, koliko je v Republiki Sloveniji podeljenih koncesij za institucionalno varstvo starejših?,« je ministrico vprašala Iva Dimic in dodala: »Prav tako me zanima, koliko teh koncesij je še nerealiziranih, to pomeni, da so koncesije že podeljene, domovi pa še niso niti zgrajeni. Koliko prošenj za koncesije imate na ministrstvu in kdaj bodo podeljene koncesije tam, kjer je dejanska potreba in so tudi vsi ostali parametri za podelitev koncesij že vzpostavljeni?«.

Prav tako je poslanka NSi želela izvedeti, kakšna je zasedenost kapacitet v slovenskih domovih za institucionalno varstvo – tako v javnih kot v zasebnih s koncesijo. Ker je bila ministrica dr. Anja Kopač Mrak odsotna, bo odgovore ustno predstavila na naslednji redni seji.