Iva Dimic: Ministrica Anja Kopač Mrak potrdila, da je ZZZDR edina pravna podlaga za izvajanje posvojitev otrok

DELI:
14.12.2015, NSi

slovenija 09.07.2015, Iva Dimic, poslanka, NSi, foto: Anze PetkovsekPodpredsednica NSi Iva Dimic je v sklopu poslanskih vprašanj članom vlade na resni decembrski seji vprašala ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anjo Kopač Mrak, kako bo ministrstvo v primeru uveljavitve zakona o Zakonski zvezi in družinskih razmerjih izvajalo drugi odstavek 3. člena, ki govori, da je pomen zakonske zveze v zasnovanju družine, in sicer v skladu z zakonom upravičene skupine državljanov. Prav tako je podpredsednico NSi Ivo Dimic zanimalo, ali je Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih edina in neposredna pravna podlaga za izvajanje posvojitev otrok v Republiki Sloveniji.

Podpredsednica NSi je ministrico Kopač Mrakovo v dodatnem vprašanju vprašala tudi, kako bo vlada po sprejetju zakona o Zakonski zvezi in družinskih razmerjih ščitilo očetovstvo, materinstvo in otroke, ki so po 53. členu Ustave RS ustavna kategorija, saj se pri noveli ZZZDR na nek način zdaj ta kategorija spreminja.

Odgovor ministrice Anje Kopač Mrak, v katerem je ta priznala, da je Zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih edina in neposredna pravna podlaga za izvajanje posvojitev otrok v Sloveniji, si lahko v celoti preberete TUKAJ.