Iva Dimic: Če nekdo kazniva dejanja ponavlja v nedogled, mora biti huje kaznovan

DELI:
09.05.2017, NSi

V razpravi na odboru za pravosodje razpravljali tudi o spremembah kazenskega zakonika. Poslanka NSi Iva Dimic je opozorila na amandma NSi, s katerim smo predlagali kazen dosmrtnega zapora za serijske zločince, ki nekatera kazniva dejanja ponavljajo v nedogled. V Sloveniji smo bili namreč že priča primerom, ko smo po ulicah Ljubljane lovili serijskega zločinca, za katerega nismo imeli pravnih možnosti, da bi ga zadržali.

“Naš svet se tako hitro spreminja, da nujno potrebujemo tudi spremembe kazenskega zakonika v naši državi. A opozorila bi rada na naš amandma, ki smo ga vložili, da bi se izognili stvarem katerim smo bili priča v mesecu marcu,” je rešitve v amandmaju izpostavila poslanka Dimic.

“Tu opozarjam predvsem na serijske zločince, ki sicer niso bili obsojeni na 30 let zapora ampak so njihova dejanja v kumulativnem smislu za družbo izjemno zavržna. V kolikor nekdo ponavlja neka kazniva dejanja v nedogled, mora pač biti huje kaznovan. V takih skrajnih primerih, ne vidim druge možnosti,” je poudarila poslanka NSi Iva Dimic.