IN MEMORIAM: DR. MARIJA ROGAR, PREDSEDNICA RAZSODIŠČA IN NEKDANJA PODPREDSEDNICA NSi (1983 – 2024)

DELI:
06.02.2024, NSi

Sporočamo žalostno vest, da nas je v 41. letu starosti zapustila dr. Marija Rogar, predsednica Razsodišča NSi, podpredsednica Ženske zveze NSi in nekdanja podpredsednica stranke. Med leti 2014 – 2022 je bila članica Izvršilnega odbora NSi, zelo dejavna pa je bila še v Ženski zvezi NSi in Združenju delavcev NSi, kjer je na mestu podpredsednice obeh zvez aktivno sodelovala pri pripravi in izvedbi različnih dogodkov.

Nisi se izgubila kot zven,
v tihoto, nisi odšla v nič in pozabo;
po tebi merim stvarem pomen
in tvojo pesem skušam peti za tabo.
(Tone Pavček)

Sporočamo žalostno vest, da nas je v 41. letu starosti zapustila dr. Marija Rogar, predsednica Razsodišča NSi, podpredsednica Ženske zveze NSi in nekdanja podpredsednica stranke. Med leti 2014 – 2022 je bila članica Izvršilnega odbora NSi, zelo dejavna pa je bila še v Ženski zvezi NSi in Združenju delavcev NSi, kjer je na mestu podpredsednice obeh zvez aktivno sodelovala pri pripravi in izvedbi različnih dogodkov.

Dr. Marija Rogar je bila vpeta tudi v mednarodne politične povezave – sodelovala je v organizaciji EZA (Evropski center za delavska vprašanja) in bila članica sveta EUCDW (Krščansko-demokratsko združenje delavcev pri EPP). Prve politične izkušnje je pridobila kot članica podmladka stranke, kjer je nekaj časa vodila Regijski odbor Gorenjska 1.

Svojo odločitev, da se pridruži stranki, je v enem izmed intervjujev pojasnila z naslednjimi besedami: »NSi je stranka odprtih ljudi, stranka vrednot in edina stranka, ki ima posluh za gospodarstvo, zato odločitev ni bila težka.«

Njeno pripadnost krščanskim demokratom odslikava tudi dejstvo, da je na listi NSi kar petkrat kandidirala na parlamentarnih volitvah (2008, 2011, 2014, 2018, 2022) in štirikrat na lokalnih volitvah (2010, 2014, 2018, 2022).

Iz Zgornjesavske doline jo je študijska pot vodila v Ljubljano, kjer je doštudirala veterino in se nato kot mlada raziskovalka zaposlila na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Proučevala je genetiko raka želodca in iz tega področja tudi doktorirala. Prosti čas je rada preživljala v naravi in raziskovala lepote Slovenije.

V imenu stranke svojcem in prijateljem izrekamo iskreno sožalje.
Naj počiva v miru.


Pogreb pokojne Marije Rogar bo v soboto, 10. februarja, ob 14. uri v Ratečah (občina Kranjska Gora), cerkev Sv. Tomaža. Od pokojne Marije Rogar se lahko na dan pogreba od 9. ure dalje poslovite v poslovilni vežici pokopališča Rateče.


Vabimo vas, da se v spomin na Marijo Rogar spodaj vpišete v elektronsko žalno knjigo.

88 vnosov

ŽALNA KNJIGA

Št. vpisov: 88

 1. Andrej Černe says:

  Draga Marija!
  Ne morem verjeti. Polna elana, vedra, nasmejana, vedoželjna in pripadna. Velika izguba za vse, ki smo te srečali na tvoji poti. Spomin na tvoja dobra dela naj nas opozarja na praznino, ki jo puščaš. Sožalje vsem tvojim.

  Odgovori
 2. Matevž Kleč says:

  Draga Marija! Bila si mi navdih življenja in tvoj nasmeh bo vedno ostal v mojem spominu. Vem, da se bova srečala na zelenih poljanah v nebesih. V molitvi bova združena in za to izrekam tvojim domačim sožalje in jim sporočam, da dobri ljudje ne umrejo ampak se samo poslovijo. Bila sva skupaj sopotnika na poteh Nove Slovenije. Počivaj v miru.

  Odgovori
 3. Vlasta Sagadin says:

  Draga Marija, hvala ti za vse, kar si dobrega naredila za našo stranko, žensko zvezo in regijski odbor. Naj ti bo Bog dober plačnik in počivaj v miru.

  Odgovori
 4. Sonja Juvan says:

  Vsaka pot se enkrat zaključi, a nekje nad obzorjem je nova pot, tam je nebesna toplina in spokojna tišina…

  Tukaj se Vas bomo spominjali, pustili ste neizmeren pečat s svojimi dejanji, vaše misli in besede bodo zapisane v naših srcih….

  Iskreno sožalje svojcem.

  Predsednica ŽZ N.Si Savinjsko-šaleška Sonja Juvan in članice odbora

  Odgovori
 5. Uroš Kopavnik, V imenu OO Kr. Gora says:

  Draga Marija, kljub temu, da so tvoja pota v zadnja letih potekala izven rodne Zgornjesavske doline, si pri nas, v raju pod Triglavom, v krajih očeta naroda Jakoba Aljaža, pustila neizbrisen pečat. Bog naj ti bo dober plačnik, mi pa se te bomo spomnili tako v molitvah, kot v vsakodnevnem življenju, saj si nam bila in si svetal zgled.

  Odgovori
 6. Marina Dežman in RO ŽZ Gorenjska 1 says:

  Marija. Pogrešali te bomo. Hvala za ti za vse.
  Počivaj v miru. Svojcem iskreno sožalje.

  Odgovori
 7. Orjana says:

  Težko dojamem, da je to res, da tebe Marija ni več med nami, da si odšla tja kjer ni več trpljenja in bolečin, da je s teboj odšla tudi tvoja jasna beseda, tvoje zavzeto poslušanje, tvoja toplina in tvoj nasmeh. Bodi srečna pri Nebeškem očetu. Svojcem pa iskreno sožalje.

  Odgovori
 8. Miha Rus says:

  Marija, v kratkem času ste dopolnili mnoga leta. Zares je grenko in boleče slovo, predvsem za vaše najdražje, ki jim izrekam iskreno sožalje. Naj vas Vsemogočni sprejme v svoje naročje.

  Odgovori
 9. Ivana Tekavec says:

  Draga Marija, počivaj v miru. Prehitro si nam odšla.
  Hvala ti za vse!
  Iskreno sožalje domačim.

  Odgovori
 10. Maja Šturbej says:

  Marija, zares ne želim in ne morem verjeti, da te ni več med nami. Vedno nasmejana, vedra, prijazna, z veliko optimizma in ogromno strokovnega znanja. Velika izguba za vse, ki smo te poznali. Velika izguba za tvojo domovino. Počivaj v miru in naj ti bo lahka slovenska zemlja.

  Odgovori
 11. Fani Rožič Novak says:

  Izrekam iskreno sožalje vsem tvojim najbližjim.
  Tvoj večni optimizem in pozitivni pogled na svet bo večno ostal v naših srcih.
  Počivaj v miru!

  Odgovori
 12. N says:

  Draga Marija,
  že leta se nisva videli. Novica me je zelo šokirala. Ohranila te bom v lepem spominu. Že kot otrok si bila zelo prijetna, prijazna, šola je bila zate mačji kašelj. Spomini so še vedno živi. Občudujem vse tvoje dosežke, ki si jih dosegla v tem prekratkem življenju. Prav tako pa občudujem tebe kot osebo! Vedno si bila preprosra in prizemljena! Naj ti bo lepo tam kamor odhajaš.
  Njenim najdražjim pa veliko moči in iskreno sožalje!

  Odgovori
 13. Emiljana Pavlin says:

  Čas je lahko velika prijaznost, ki ti je navržena kot sončna poljana, po kateri stopaš dobrohoten in nasmejan, pa čeravno veš, da se v njenih sončnih kotih prikrivajo mnogotere bridkosti.
  (France Pibernik)
  Hvala, Marija. Pavlinovi iz Trebnjega

  Odgovori
 14. Polona says:

  Marija, krasna oseba in krasna sodelavka.
  Mi je bilo v veselje delati s tabo.
  Želim ti vse najlepše v drugih svetovih.

  Odgovori
 15. Nikolaj Padevski says:

  Vstopila si v moje srce kjer boš večno živela, hvala ti za vsak trenutek s teboj! Naj ti bo večni mir!

  Odgovori
 16. Veronika Juvan says:

  Draga Marija, tiho si odšla, nazaj ne boš prišla. Zvezdni utrinek si postala, angelom se boš smehljala. Naj ti bo lepo, tam daleč za mavrico. Pogrešali te bomo.

  Odgovori
 17. Ivan Humar says:

  Draga Marija, bila si pola optimizma vedrega nasmeha, vedno mi je bilo prijetno ob srečanju s teboj. Vsem tvojim izrekamo globoko sožalje. Marija počivaj v miru in spremljaj nas iz nebes.

  Odgovori
 18. Oton Filipič says:

  Iskreno sožalje domačim in vsem, ki jo bomo pogrešali.
  Bog ti daj mesto pri njem, počivaj v miru,
  in ga prosi za nas!

  Odgovori
 19. Miroslav Dežman in OO NSi Tržič says:

  Pogrešali te bomo Marija, Vedno si nam bila v pomoč, bila si izjemna ženska, hvala ti za vse. Počivaj v miru, Svojcem pa iskreno sožalje.

  Odgovori
 20. Vilma Tekavc says:

  Počivaj v miru v svojih Ratečah, Bog naj ti bo dober plačnik za vse dobro kar si v življenju storila in tega je bilo veliko. Ostala boš v našem spominu.

  Odgovori
 21. Robert says:

  Draga Marija, hvala ti za vse, kar ste dobrega naredila za našo stranko, Naj vam bo Bog dober plačnik in počivajte v miru.

  Odgovori
 22. Marjana H says:

  Draga Marija, preveč let je od takrat, ko smo se nazadnje podružili. Potem so se naše poti razšle.. vsak si je ustvaril svoje življenje. Mnogo, mnogo prezgodaj sem izvedela za tvoj odhod. Počivaj v miru.

  Odgovori
 23. Ivanka Učakar says:

  Draga Marija, kar ne morem verjeti, sprejeti. Spomin prikliče vsa srečanja, tvojo srčnost, tvojo delavnost. Vedno si bila pripravljena priskočiti s svojim znanjem, sposobnostjo organizacije. Hvala ti. Počivaj v miru v tvojih Ratečah, o katerih si vedno s takim žarom govorila. Vsem tvojim dragim iskreno sožalje!

  Odgovori
 24. Janez Ovsec, OO NSi Logatec in RO Notranjska says:

  Draga Marija, ko se tako poslavljaš od zemeljskega življenja, kjer si naredila veliko dobrega, naj ti Bog nameni večno življenje v nebesih. Mi pa se te bomo spominjali v svojih srcih. Iskreno sožalje vsem žalujočim. Počivaj v miru.

  Odgovori
 25. Karolina says:

  Draga Matija
  Lansko leto sva skupaj organizirali letno konferenco ženske zveze na Bledu. Bila si zanesljiva, polna idej, ki si jih tudi izpeljala. S tabo je bilo delo uspešno speljano.
  V začetku lanskega poletja si me klicala in mi povedala, da te nekaj časa ne bo. “Pravzaprav bo tokrat trajalo kar dlje časa. Da me ne boš iskala”, si mi rekla. Ko te jeseni še vedno ni bilo, sem te želel poiskati, a si zabrisal vse sledi.
  Spomin nate je ena veliko veselje, igrivost, navdušenje nad življenjem.
  Želim ti miren pokoj in večna luč naj ti sveti.

  Odgovori
 26. Miomir Knezevic says:

  Draga Marija, srecala sva se le nekajkrat, vendar si na mene naredila mocan vtis. Izjemna notranja mirnost, jasne misli, angaziranost so bile lastnosti, ki sem jih spostoval pri tebi. Zelo sem potrt in zalosten, da te ni vec med nami. Svojcem, druzini in prijateljem izrekam sozalje.

  Odgovori
 27. Nace in Jolanda Polajnar says:

  Marija, za Novo Slovenijo si bila pomemben kamenček v generaciji mladih krščanskih demokratov, ki ste pogumno
  z novimi idejami in mladostno zagnanostjo dajali stranki pomemben pečat za trdno politično prihodnost
  Slovenije.

  Odgovori
 28. Borut KOŠIČ says:

  Počivaj v miru,Marija in naj Ti bo lahka slovenska zemlja, ki si jo tako ljubila. Zelo bomo pogrešali tvoj nasmeh. Svojcem izrekam iskreno sozalje.

  Odgovori
 29. Nives Čonč says:

  Draga Marija, kamor koli si šla si bila kot sonček, nasmejana in vedra. Šokirala me je ta vest, da te ni več med nami. V mojem srcu in spominu boš ostala za vedno. Počivaj v miru in poglej na nas iz nebes.

  Odgovori
 30. Silvo Sok says:

  Draga Marija, hvala ti za vsak nasmeh, iskren pogled in vso dobro voljo s katero si okužila vse v tvoji bližini. Veseli smo in hvaležni Bogu da smo te poznali in s tabo delili skupne ideje.
  Počivaj v miru!

  Odgovori
 31. Bogdana says:

  Kar ne morem verjeti, in še vedno ne morem verjeti… Kot bi ugasnilo sonce… Za družino… Za stranko… Za Slovenijo… Hvala za vse…
  Moje iskreno sočutje domačim in vodstvu N. Si
  Spočij se, spočij se od tega sveta! (T. Kuntner)

  Odgovori
 32. Rihard Fekonja says:

  Bog si je zaželel prijetno sogovornico in nasmejano družbo in je k sebi poklical Marijo.
  Užij svoj mir in pokoj, Marija.

  Odgovori
 33. Alojz Bogataj says:

  Naj te Božje usmiljenje objame v vsej polnosti, da boš znotraj občestva svetih pomagala nam, ki smo še na Zemlji.

  Odgovori
 34. Mojca Stoschitzky says:

  Draga Marija,

  tako polna življenja si bila, z jasnimi cilji in trdnimi temelji zasidrana v krščanski demokraciji. Ne morem verjeti, da si se poslovila. Počivaj v miru.
  Svojcem izrekam globoko sožalje; v najtežjih trenutkih črpajte moč iz bogatih drobcev skupne prehojene poti.

  Odgovori
 35. Marija Lavtar says:

  Draga Marija! V cast mi je, da si me imela za prijateljico kot jaz tebe. Hvala za vsa leta skupnega delovanja v ZZ N.Si in tudi aktivnosti pri N.Si ter iskreno
  zaupanje. Želim ti večni mir in pokoj.

  Odgovori
 36. Barbara Šivec says:

  Draga Marija. Ne morem verjeti, da te ni več med nami. Hvala ti za vse lepe spomine in trenutke, ki sva jih preživeli v študentskih letih. V čast mi je, da sem te poznala. Počivaj v miru in se srečava nekoč spet med zvezdami…

  Odgovori
 37. Janez, Monik says:

  Draga Marija. V miru počivaj, jaz pa ti obljubim, da bom na vso moč tolažil tvoja starša in brata, vsi smo tako žalostni. Monika, Janez

  Odgovori
 38. Marija Stariha Anica says:

  Marija počivaj v miru z božjim blagoslovom. Tvojim domačim, prijateljem pa iskreno sožalje. Hvaležna za sodelovanje in vso tvojo dobroto.

  Odgovori
 39. Aner Mesic says:

  Draga moja Marija, vedno bom te imel v spominu kot zelo toplo, nežno in prijetno osebo. V miru počivaj.

  Odgovori
 40. Leonida Došler says:

  In pride dan, ko se končajo zadnje upajoče sanje. Ta dan je tokrat prišel prerano. Hvala draga Marija za to kar si bila in kar si nam dala. Pogrešali bomo ta topel nasmeh, prijaznost in dobroto. Iskreno sožalje svojcem. In nasvidenje do ponovnega srečanja.

  Odgovori
 41. Matjaž Trontelj says:

  Draga Marija! Hvala za vso nesebično podporo vrednotam in delu krščanske demokracije, ki si jo ves čas poosebljala. Počivaj v miru pri svojem priprošnjiku. Vsem domačim iskreno sožalje.

  Odgovori
 42. Silva Matos says:

  Težko je najti besede, tako zgodaj, tiho si odšla. Samo Bog ve, zakaj tako. Nežna in lepa, a obenem močna in silna s svojimi darovi. Hvala, da si vse to delila z nami. Nesebično, prijazno, s svojim skrivnostnim pogledom. “Lepota je večnost, ki samo sebe gleda v ogledalu.” (K. Gibran)
  Iskreno sožalje vsem tvojim dragim.
  Silva Matos

  Odgovori
 43. Valerij Grašič says:

  Mnogo prezgodaj si odšla, Marija. Naj ti bo Bog dober plačnik za vse, kar si dobrega storila. Iskreno sožalje vsem žalujočim domačim.

  Odgovori
 44. Mihael Novak says:

  Draga Marija,
  počivaj v miru in Bog naj ti bo bogat plačnik za vse dobro, ki si ga v svojem življenju vedno delila.
  Iskreno sožalje vse tvojim dragim domačim.

  Odgovori
 45. Družina Rogar says:

  Zahvala
  Ob prerani izgubi drage hčerke, sestre in prijateljice, se družina Rogar zahvaljuje vsem za izročeno sožalje, darovane sveče in cvetje, župniku, pevcem, govorcem ter Pogrebni službi zvonček za lepo opravljen obred.
  Vsem iskrena hvala.

  Odgovori
 46. Alenka Nemec Svete says:

  Draga Marija.

  Danes, 24.04.2024, sem slučajno izvedela, da te ni več med nami. In ostala sem brez besed…. spomnila sem se tvojega prijaznega nasmeha… Ne morem verjeti!!! Še zdaj se spomnim tebe in kolegice Anje – kako sta bili pridni in vestni pri izdelavi raziskovalne naloge za Prešernovo nagrado.

  Hvaležna sem ti bila, da si se odločila za delo v našem diagnostičnem laboratoriju. Kako vesela sem bila zate, ko si postala mlada raziskovalka pri prof. Komelu. In vesela sem bila tvojega obiska in darila mojima dvojčkoma…. in spremljala sem tvoje delo v okviru N.Si.

  Počivaj v miru!

  Iskreno sožalje domačim.

  Odgovori

ŽALNA KNJIGA

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja