IJEK skupaj z nemško fundacijo KAS o izzivih žensk v politiki

DELI:
07.12.2016, NSi

img_2839Inštitut dr. Janeza Evangelista Kreka je v sodelovanju z nemško fundacijo Konrad Adenauer in Glavnim tajništvom NSi organiziral izobraževalno delavnico z naslovom “Ženske v politiki”. V petek popoldne je zbrane pozdravila tudi predsednica Ženske zveze NSi Mojca Kucler Dolinar.

Delavnica, katere se je udeležilo 25 članic Nove Slovenije, je bila razdeljena v štiri sklope. Uvodoma so udeleženske skupaj s Heliodorjem Cvetkom, univ. dipl. psih., iskale odgovore kako z obvladovanjem stresa in ustrezno komunikacijo do boljše samopodobe.

img_2809Z glavnim tajnikom NSi Robertom Ilcem so udeleženke v nadaljevanju spregovorile o pozicioniranju žensk v stranki, s članico IO NSi in direktorico občinske uprave MO Novo mesto dr. Vido Čadonič Špelič pa so udeleženke iskale odgovore na vprašanje, kako biti ženska v politiki na lokalnem, kot tudi na nacionalnem nivoju. Kot zadnja izmed predavateljev pa je nastopila izvršna direktorica Združenja Manager mag. Sonja Šmuc, ki je spregovorila o preprekah žensk na njihovi karierni poti.

 

Izobraževalna delavnica Ženske v politiki je potekala med 2. in 3. decembrom v Dobrni.