NOVI DRŽAVNI SEKRETAR NA MINISTRSTVU ZA OBRAMBO JE MAG. JANEZ ŽAKELJ

DELI:
30.04.2021, NSi

Vlada je na redni tedenski seji na predlog ministra za obrambo Mateja Tonina na funkcijo državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo s 1. majem 2021 imenovala mag. Janeza Žaklja, ki je zadnjih enajst let župan Občine Žiri in tudi predsednik Kluba županov in svetnikov NSi.

Mag. Janez Žakelj je diplomiral na Biotehnični fakulteti, smer biologija ter magistriral iz mikrobiologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani. Ima več izkušenj z delom na ministrstvih, saj je pred tem že delal na ministrstvu za gospodarstvo in kasneje na ministrstvu za zunanje zadeve, na področju gospodarske diplomacije. Deloval je tudi na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano na področju promocije slovenske prehranske industrije in kmetijstva doma in v tujini.

Dosedanji državni sekretar mag. Damijan Jaklin se iz te funkcije poslavlja zaradi novih delovnih izzivov. Zahvaljujemo se mu za vse opravljeno delo in mu želimo veliko uspeha.

3 vnosov

Podaj komentar

Št. vpisov: 3

 1. Igor Ahačevčič says:

  Spoštovani kolega, g. Janez Žakelj! Iskreno čestitam ob imenovanju na zahtevno delovano mesto, vendar verjamem, da za človeka s toliko izkušnjami, zadeva ne bo težavna. Vsekakor pa vam želim veliko zdravja in sreče pri opravljanju nalog na tem mestu.

 2. Janez Čepljak says:

  Iskrene čestitke in želim ti obilo uspeha.Se slišiva, ko boš dobro “zajahal” novega konja.
  Lep pozdrav!
  Janez

 3. Franc Tušek says:

  Janez, iskrene čestitke! Verjamem, da boš s svojim znanjem, trdim delom ki si ga vajen in poštenostjo, uspešen v novih izzivih!

Komentiranje je zaprto.