dr. Andrej Bajuk v Argentini posthumno prejel častni doktorat

DELI:
19.12.2016, NSi

doktorat_bajuk4_Prvemu predsedniku NSi in nekdanjemu predsedniku vlade dr. Andreju Bajuku je univerza, na kateri je diplomiral in pozneje predaval, Universidad Nacional de Cuyo, podelila častni doktorat. Rektor univerze je ob podelitvi poudaril, kako pomembna je bila odločitev Argentine, da je z odprtimi rokami sprejela povojne imigrante in jim omogočila, da so – tako kot dr. Andrej Bajuk – v svetu in družbi pustili sled in so zgled za študente in vso družbo. Kot pomembni odliki, ki sta se odražali v njegovem delovanju, je izpostavil preglednost in poštenost.

Dekanka fakultete za ekonomijo je dejala, da je bil dr. Bajuk eden od pomembnih strokovnjakov, prek katerih se je njihova univerza uveljavila na svetu. “V naši državi se ga spominjamo zlasti po tem, da smo med njegovim ministrovanjem kot prva tranzicijska država uvedli evro, ter po njegovem preglednem delovanju na področju javnih financ in davčne reforme,” je v nagovoru dejala veleposlanica Slovenije v Argentini Jadranka Šturm Kocjan.

doktorat_bajuk8 doktorat_bajuk3

Žena Katarina Bajuk in brat Jurij Bajuk sta se ob tem zahvalila Argentini, ki jih je po vojni sprejela in jim radodarno ponudila možnost za življenje in razvoj.

doktorat_bajuk7 doktorat_bajuk2