Dolgoletni član NSi Polde Pristavec je postal častni občan občine Brezovica

DELI:
05.10.2017, NSi

V sredo 4.10.2017 je na OŠ Rakitna v Občini Brezovica potekala slavnostna akademija ob občinskem prazniku. Ob tem je potekala kulturna prireditev, na kateri so podeljevali priznanja občanom. Naziv častnega občana Občine Brezovica je letos prejel dolgoletni član NSi kot tudi član OO NSi Brezovica Polde Pristavec. Za njegovo dosedanje delo se mu OO NSi Brezovica ob tej priložnosti iskreno zahvaljuje, čestitkam ob častnem nazivu pa se pridružujemo tudi v glavnem tajništvu NSi.

Kdo je gospod Pristavec?

Leopold Pristavec je poklicu inženir lesne industrije. Prve strokovne izkušnje si je nabiral v Podpeči, v podjetju Lesno predelovalna Industrija, nato pa kariero nadaljeval kot predavatelj na Višji Lesnoindustrijski šoli v Ljubljani. Za tem se je zopet vrnil v industrijo in opravljal razvojne in vodstvene funkcije v podjetjih Hoja, Biro za lesno industrijo in Slovenijales Žičnica. Kot strokovnjak lesarstva je bil predsednik Ljubljanskega društva lesarjev in podpredsednik društva inženirjev in tehnikov Slovenije. Bil je član Odbora za raziskovalno delo pri Lesarski fakulteti v Ljubljani in član odbora za lesne stroje pri Mašino savezu Jugoslavije.

Tako predano kot se je posvečal svojemu poklicu, se je posvečal tudi športu, kateremu je namenil skoraj ves svoj prosti čas. Bil je dolgoletni načelnik TVD Partizan Podpeč, ki je bil med najboljšimi društvi v Sloveniji. Njihovi člani, med njimi tudi gospod Pristavec, so redno osvajali naslove prvakov v atletiki med podeželskimi društvi. Gospod Pristavec je zelo zaslužen za postavitev pomolov v Podkrimskem (Podpeškem) jezeru, ki so takrat služili za izvajanje tekmovanj v plavanju, na katerih je tudi sam tekmoval. Kasneje se je zelo zavzel tudi pri postavitvi manjše smučarske skakalnice na Jezeru in za sodelovanje društva v Notranjski ligi (sedemdeseta leta prejšnjega stoletja), kjer so člani društva dosegali lepe uspehe na področju nordijskih disciplin. Za svoje delo pri organizaciji športa je prejel več priznanj in plaket – od Atletskog saveza Jugoslavije, Partizana Jugoslavije in Slovenije, Mestne občine Ljubljana, Občine Borovnica in Zbora atletskih sodnikov, pri katerem je še vedno častni član in do pred dveh let tudi aktiven mednarodni atletski sodnik.

Po osamosvojitvi Slovenije je bil član nove občinske skupščine Ljubljana Vič-Rudnik. Po ustanovitvi občin v letu 1994, je bil prvi predsednik občinskega sveta Občine Brezovica. V naslednjih mandatih 1998 – 2002 in 2002 – 2006 pa član Občinskega sveta Občine Brezovica in član odborov. Aktiven v občinski politiki je bil tudi še potem, do pred kratkim, odkar mu zdravstveno stanje ne dopušča več aktivne udeležbe.