DOKLER BOMO V VLADI, SE POKOJNINE NE BODO ZNIŽALE

DELI:
24.06.2021, NSi

»Alenka Bratušek je sklicala sejo KNJF na temo ali vlada v letu 2022 res načrtuje znižanje pokojnin. Odgovor ministrstva na postavljeno vprašanje je NE! Pokojnine se NE bodo znižale! Dokler bomo mi v koaliciji, pod to vlado, se zagotovo ne bodo znižale pokojnine,« je na seji Komisije za nadzor javnih financ dejal poslanec Aleksander Reberšek.

Nato je prebral članek iz 30. maja 2013, torej iz je časa, ko je bila predsednica vlade Alenka Bratušek, finančni minister pa Uroš Čufer, kjer je evidentno, da je takratna predsednica vlade načrtovala znižanje pokojnin. »In sedaj to lažnivo očita drugim. Ta vlada se trudi in se bo še v prihodnosti, da bo usklajevanje pokojnin redno in da bodo pokojnine večje kot v prejšnjih letih. Upokojenci si zaslužijo dostojne pokojnine ne pa laži in sprenevedanja stranke SAB in njenih poslancev,« je dodal poslanec NSi.

Razkril je razloge stranke SAB za sklic seje komisije. To je predvsem zasejati strah pri upokojencih, saj gre za popolno zavajanje glede pokojnin, ki res nima nobenega dobrega namena in prinaša samo nemir in nejevoljo v upokojenske vrste. »Gre tudi za pompozen nastop gradbene kraljice. Cilj vsega tega šova danes v državnem zboru pa je, da bo v javnosti izpadlo, kot da se gradbena kraljica bori za upokojence je poudaril Aleksander Reberšek.

Nato je povedal zgodbo upokojenke iz Grosuplja, ki je vsa zaskrbljena zaradi lažnive objave poslanke Alenke Bratušek in jezna zaradi pretekle finančne krize ter njene nizke pokojnine, saj ji je Ropova vlada pred leti vzela skoraj 30 % zaslužene pokojnine, za katero je delala celo življenje. »Težko si kaj privošči in če ne bi se delala malo poleti bi bla stežka preživela. Komaj ji razložim, da se pokojnine ne bodo znižale, da se naj ne boji. Vendar je težko verjeti, ko vidiš skozi leta, da imaš čedalje manj in da si v bistvu delal zato, da hiraš v jeseni življenja.. Potem pa še taka manipulativna, lažniva, populistična izjava neke vedno manj priljubljene političarke, ki vehementno govori kako ji je za upokojence a v vseh svojih izjavah laže in zavaja je dejal poslanec NSi.

»Koalicija, v kateri sodeluje Nova Slovenija, deluje s posebnim čutom za starejše. Poleg gradenj domov za starejše po dolgih letih, smo upokojencem izdatno pomagali tudi neposredno na različne načine. Naj samo spomnim, da se skrb za upokojence začne z dejanji. Zadnji dom za starejše je leta 2007 zgradila ministrica iz NSi. Naslednje zopet naš minister Janez Cigler Kralj! Če seštejemo vse dodatke za upokojence, izredno in redno uskladitev pokojnin dobimo za več kot 540 milijonov evrov za upokojence. To je krepko več kot pol milijarde za upokojence. Kaj pa je naredila Alenka Bratušek? Ali je upokojencem pomagala takrat, ko je imela v rokah škarje in platno? Seveda ne. Ta znesek, kot ga je ta koalicija tokrat namenila upokojencem, torej pol milijarde evrov, je ona pomnožila z 10 in – 5 milijard vložila v banke.«

0 vnosov

Podaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja