Delegacija NSi na sestanku z Milojko Kolar Celarc: Zdravstvo je treba spremeniti v temelju

DELI:
10.02.2017, NSi

MilojkaDelegacija NSi, ki so jo sestavljali vodja PS NSi Matej Tonin, poslanec NSi Jernej Vrtovec, predsednik Sveta NSi Matjaž Trontelj in predsednik Gospodarskega kluba NSi Pavel Reberc, se je sestala z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc. Tema srečanja je bila ministričina predlagana reforma zdravstva in strukturni ukrepi NSi, ki jih je stranka predstavila javnosti v začetku prejšnjega leta.

Kot je v izjavi za medije po sestanku dejal vodja PS NSi Matej Tonin, se v pogledih na spremembe v zdravstvu razhajamo že pri samem izhodišču. “Samo več denarja problemov v zdravstvu ne bo rešilo. Organizacijo in delovanje zdravstvenega sistema je potrebno spremeniti v temelju. Če bo ministrica šla v to smer, da se spremenita organizacija in način delovanja, potem bi lahko našli nekatere skupne točke,” je dejal Tonin.

“V NSi smo nezadovoljni z delovanjem ZZZS. Mi ocenjujemo, da bi bil zdravstveni sistem bolj pregleden in bolj učinkovit, če bi bilo več zdravstvenih blagajn. Ministrico sem povprašal po časovnici, kdaj naj bi bili vsi zakonski predlogi vloženi v parlamentarno proceduro. To se naj bi zgodilo do začetka parlamentarnih počitnic. Upamo, da se bodo te napovedi uresničile,” je še dejal vodja PS NSi.

Na novinarsko vprašanje o podpori zakonodaji, ki jo pripravlja ministrstvo, pa je Tonin odgovoril, da stremijo k temu, da se zdravstveni sistem izboljša. “Ocenjujemo, da je Slovenija še vedno prebogata država, da bi ljudje umirali zaradi čakalnih vrst ali druge slabe organizacije zdravstvenega sistema, tako da bomo podprli vsako rešitev, ki bi izboljševala sedanji sistem,” je dejal. Težko pa napove, ali bodo zakone podprli ali ne, saj vsi, ki jih je ministrica že predstavila javnosti, obsegajo precejšnje število rešitev, med katerimi se z nekaterimi strinjajo in z nekaterimi ne.