Delegacija NSi na sejmu Agra ministra Židana oštela, ker kmetom otežuje kmetovanje

DELI:
24.08.2016, NSi

IMG_20160823_123801Vodstvo NSi se je v sklopu obiska kmetijskega sejma Agra sestalo z ministrom za kmetijstvo Dejanom Židanom. Delegacija NSi je ministru predstavila pogled krščanskih demokratov na stanje v kmetijstvu, predvsem pa izpostavila problematične ukrepe, ki kmetom otežujejo kmetovanje in normalen razvoj. Izpostavljen je bil boj proti podlubnikom, razpisi za investicije, za traktorje ter grožnja z referendumom o Zakonu o ugotavljanju katastrskega dohodka. Četudi sogovorniki v vsem niso strinjali z ministrom, se je pogovor končal s skupno željo pomagati slovenskemu kmetu.

IMG_20160823_121017Delegacija NSi je na sejmu sicer že tradicionalno obiskala uspešno družinsko podjetje g. Marjana Klobase, predsednika OO NSi Sveta Trojica v Slovenskih goricah. Še posebej pa je vodstvo NSi navdušilo družinsko podjetje Pišek Vitli Krpan, ki je pred kratkim v Nemčiji prejelo prestižno prvo mesto za inovacijo na osnovi ocene mednarodne komisije 80 strokovnjakov iz osmih evropskih držav.

Podjetje ima 127 zaposlenih in dosega letni promet okoli 23 milijonov evrov. Delegacijo NSi je sprejel direktor podjetja, g. Branko Pišek. Predsednica NSi Ljudmila Novak je v pogovoru povedala, da je takšno družinsko podjetje vzorčni primer tega, za kar se Nova Slovenija v gospodarskem programu zavzema: “Takšna podjetja so prihodnost Slovenije.”

photo-1Člani vodstva NSi so se na kmetijskem sejmu sestali tudi s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem in z direktorico Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS Tatjano Zagorc. Na sestanku z gospo Zagorčevo so bile izpostavljene težave slovenskih živilsko-predelovalnih in kmetijskih podjetij, predvsem pomanjkanje delovne sile, nesmiselni predpisi in birokracija ter nerazumevanje specifike kmetijskih podjetij v zborničnem organiziranju. Delegacija NSi se je sicer med drugim sestala tudi z županom Murske Sobote Aleksandrom Jevškom, kjer je župan spregovoril o priložnostih in težavah Prekmurja.