Delegacija NSi na kongresu Avstrijske ljudske stranke čestitala novemu predsedniku Kurzu

DELI:
03.07.2017, NSi

Avstrijska ljudska stranka (ÖVP) je v soboto na kongresu v Linzu za novega predsednika stranke z 98,7% glasov izvolila Sebastiana Kurza. Avstrijski zunanji minister bo tako stranko popeljal na predčasne parlamentarne volitve, ki bodo jeseni.

Kongresa se je na vabilo ÖVP udeležila tudi delegacija NSi na čelu s podpredsednico stranke in poslanko Ivo Dimic ter sekretarko poslanske skupine Terezijo Trupi in namestnikom mednarodnega tajnika NSi Jakobom Becom. Delegacija je najmlajšemu predsedniku ÖVP iskreno čestitala ob izvolitvi in mu zaželela zmago na parlamentarnih volitvah, ki bodo oktobra letos.

»Podpiramo novo politiko, ki jo je avstrijska ljudska stranka vpeljala. Torej nova delovna mesta, večjo socialno vključenost ljudi ter intenzivnejšo integracijo. To je tudi program NSi,« je po kongresu povedala podpredsednica NSi Iva Dimic.

Kurz je v govoru pred izvolitvijo poudaril, da je nastopil čas za spremembe. Delegati ÖVP so na kongresu spremenili tudi statut, s katerimi je Kurz dobil glavno besedo pri kadrovskih in vsebinskih zadevah.