V spomin: Matija Rom, predsednik občinskega odbora NSi Črnomelj (1944 – 2016)

DELI:
12.12.2016, NSi

matija_rom_oonsi_crnomeljZ veliko žalostjo sporočamo, da je v 73. letu starosti umrl Matija Rom, predsednik občinskega odbora NSi Črnomelj in občinski svetnik občine Črnomelj.

Matija Rom se je rodil leta 1944. V Novo Slovenijo se je včlanil leta 2009 na ekskurziji v Evropski parlament v Strasbourgu. Pristopno izjavo je osebno izročil predsednici NSi in takratni evropski poslanki Ljudmili Novak. Vse od takrat je bil zvest in zelo delaven član občinskega odbora NSi Črnomelj in reden udeleženec vseh taborov in kongresov stranke. Zaradi izjemnega smisla za humor in odličnega petja je bil zelo zaželen sopotnik na številnih izletih in ekskurzijah tudi drugih občinskih odborov.

Z velikim veseljem in skrbnostjo je opravljal službo ključarja pri podružnični cerkvici Sv. Vida na Doblički gori pri Črnomlju, kjer je tudi pritrkoval in z mojstrom pomagal pri obnovi te cerkve.

Leta 2014 je bil na zboru članstva občinskega odbora NSi Črnomelj izvoljen za predsednika tega odbora. Z veliko zavzetostjo je pomagal pri vseh treh volilnih kampanjah v letu 2014 in bil tudi na lokalnih volitvah izvoljen za občinskega svetnika občine Črnomelj. Funkcijo občinskega svetnika je opravljal vestno in zavzeto ter vedno v dobro občine Črnomelj.

NSi je s slovesom Matije izgubila zvestega in dobrega sodelavca, ki ga bomo zelo pogrešali.

Družini Rom in svojcem izrekamo iskreno sožalje. Naj počiva v miru.

Spoštovani,

vabimo vas na žalno sejo Občinskega odbora NSi Črnomelj, ki bo v sredo, 14. decembra 2016, ob 14. uri v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Dobliče (Dobliče 22), kjer bo od 12. ure pa do konca žalne seje odprta tudi žalna knjiga.

Pogreb pokojnega Matije Roma bo v sredo, 14. decembra 2016, ob 15. uri v Dobličah. Pokojni bo na dan pogreba ležal v poslovilni vežici v Dobličah od 10. ure dalje.

Naj počiva v miru.
Robert Ilc
glavni tajnik

Spomin na Matijo Roma je ohranjen tudi v dokumentarnem filmu Varuhi templja, kako je predano opravljal službo ključarja pri cerkvici Sv. Vida na Doblički gori  in pomagal pri njeni obnovi.

Film, si lahko ogledate TUKAJ (zgodba o Matiji Romu se prične pri 7:40 minut posnetka).