10. Kongres NSi: Gradimo normalno Slovenijo (VIDEO)

DELI:
12.11.2016, NSi

as2a7111Danes je v Brežicah potekal jubilejni 10. Kongres NSi, kjer je bilo poleg domačih in tujih gostov, članov in simpatizerjev stranke, prisotnih več kot 500 delegatk in delegatov, ki so na volitvah odločali tudi o novem vodstvu NSi ter nadaljnji prihodnosti stranke.

Geslo kongresa Gradimo normalno Slovenijo, kakršen je bil tudi naslov sprejete kongresne resolucije, je dalo izhodišče tudi mnogim razpravam. Mnogi so tako pozvali k čim prejšnji normalizaciji razmer v državi in sprejetju nujnih reform. Resolucijo si lahko v celoti preberete TUKAJ.

FOTOGALERIJA
10. Kongres NSi v Brežicah

Ljudmila Novak je v svojem govoru napovedala graditev t.i. tretjega stebra oz. nove politike, ki bo temeljila na zmernosti, dialogu in dejanjih, programsko pa bo oprta na zahtevi po močnem gospodarstvu, zagotavljanju varnosti na številnih področjih življenja in bolj pravični domovini.

as2a8262 as2a7970 as2a7686

Poleg poslancev NSi, predstavnika fundacije Konrada Adenauerja, evropskega poslanca Lojzeta Peterleta je zbrane med drugimi nagovoril tudi prof. dr. Peter Jambrek, ki je spregovoril predvsem Evropski unji, njenih začetkih, vrednotah in prihodnosti.

  as2a9264 as2a8006 as2a8200

V kongresnem pogovoru z gosti iz različnih področij so sodelovali gospodarstvenik in vodja podjetja MIK Celje Franci Pliberšek, izvršni direktor Centra za lobiranje na Gospodarski zbornici Slovenije Goran Novković in direktor in ustanovitelj Zavoda iskreni.net Igor Vovk.

as2a9338 as2a9327 as2a9294

Rezultati volitev

Delegatke in delegati so na kongresu izvolili nove organe. Predsednica stranke NSi je vnovič postala Ljudmila Novak, novo izvoljene člane nadzornega odbora, izvršilnega odbora in razsodišča pa si lahko ogledate TUKAJ.

Kongres NSi je med drugim častno članstvo podelil Lidiji Drobnič in dr. Ivanu Reberniku, Mestni odbor NSi Koper pa je bil izbran za najboljši občinski odbor preteklega leta.

as2a9101 as2a9222 as2a9689

Fotoutrinke s kongresa NSi si lahko ogledate TUKAJ.

Dogajanje na 10. Kongresu NSi pa si lahko v posnetku ogledate v spodnjih treh videoposnetkih: