Zdravko Luketič svetniško mesto v Mariboru prepustil mlajšemu kolegu

DELITE TA
PRISPEVEK
17.07.2019, NSi

»V bistvu sem svojo svetniško funkcijo odložil. Tako kot je Ljudmila Novak prepustila vodenje NSi Mateju Toninu, smo pred leti podobno storili v mariborskem odboru stranke, ki ga je prevzel Bernard Memon. Prav je, da priložnost dobijo mlajši tudi v mestnem svetu,« je svojo potezo pojasnil Zdravko Luketič.

V mestnem svetu, kjer je bil kot edini izvoljen s preferenčnimi glasovi, ga bo tako nasledil predsednik mestnega odbora NSi Maribor Bernard Memon. Luketič, ki je bil mariborski mestni svetnik od leta 1990, ostaja član NSi in, kot pravi, bo s svojimi izkušnjami poskušal biti desna roka Bernarda Memona.

V mandatu župana Andreja Fištravca je bil Zdravko Luketič tudi poklicni podžupan za področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti. Svoje delo je vedno opravljal zelo srčno in v korist mesta Maribor, kar mu priznavajo tudi številni ljudje, s katerimi je v tem času sodeloval.

V NSi se Zdravku Luketiču iskreno zahvaljujemo za dolgoletno poslanstvo, ki ga je v Mariboru kot občinski svetnik opravljal v imenu krščanske demokracije in se veselimo novih skupnih projektov v prihodnosti.