Zdravko Luketič svetniško mesto v Mariboru prepustil mlajšemu kolegu

DELI:
17.07.2019, NSi

»V bistvu sem svojo svetniško funkcijo odložil. Tako kot je Ljudmila Novak prepustila vodenje NSi Mateju Toninu, smo pred leti podobno storili v mariborskem odboru stranke, ki ga je prevzel Bernard Memon. Prav je, da priložnost dobijo mlajši tudi v mestnem svetu,« je svojo potezo pojasnil Zdravko Luketič.

V mestnem svetu, kjer je bil kot edini izvoljen s preferenčnimi glasovi, ga bo tako nasledil predsednik mestnega odbora NSi Maribor Bernard Memon. Luketič, ki je bil mariborski mestni svetnik od leta 1990, ostaja član NSi in, kot pravi, bo s svojimi izkušnjami poskušal biti desna roka Bernarda Memona.

V mandatu župana Andreja Fištravca je bil Zdravko Luketič tudi poklicni podžupan za področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti. Svoje delo je vedno opravljal zelo srčno in v korist mesta Maribor, kar mu priznavajo tudi številni ljudje, s katerimi je v tem času sodeloval.

V NSi se Zdravku Luketiču iskreno zahvaljujemo za dolgoletno poslanstvo, ki ga je v Mariboru kot občinski svetnik opravljal v imenu krščanske demokracije in se veselimo novih skupnih projektov v prihodnosti.