Zdravko Luketič je kandidat NSi za župana Mestne občine Maribor.

DELI:
03.09.2018, NSi

Kandidat NSi za župana Mestne občine Maribor je podžupan Zdravko Luketič. Predsednik stranke Matej Tonin ga je opisal kot človeka, ki ga odlikuje sposobnost dialoga, povezovanja in sodelovanja.

Po poklicu radiolog je že vrsto let dejaven v lokalni politiki. Do imenovanja za podžupana pred tremi leti je bil zaposlen v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, še prej v mariborskem zdravstvenem domu. Kot podžupan je bil zadolžen za področje lokalne samouprave, mestnih četrti in krajevnih skupnosti, kot mestni svetnik je bil tudi del koalicije župana Andreja Fištravca, vse dokler ta ni razpadla. V prostem času je slikar.

“V NSi smo prepričani, da je to prava izbira za Maribor. Zdravko Luketič je s svojim dosedanjim delom kot podžupan pokazal, da zna gojiti prav tisto, kar Maribor potrebuje. To je dialog, povezovanje in sodelovanje,” je na današnji predstavitvi kandidata povedal Tonin.

Mestni odbor NSi je kandidaturo Luketiča soglasno potrdil, kar po besedah predsednika Bernarda Memona pomeni, da stranka trdno stoji za njim. “Gre za človeka, ki vlaga energijo tudi v na videz male stvari, ki pa so prav tako pomembne,” je dejal.

Luketič v svojem programu izpostavlja, da mora Maribor znova postati ponosen nase. “Za Maribor sem pripravljen vložiti vse svoje znanje, sposobnosti in nič ni tako dobro, da ne bi moglo biti boljše. Stvari je mogoče izboljšati, če pridobimo zaupanje vseh, ki sodelujejo, in meščanov,” je dejal. “Imamo veliko stvari, na katere smo lahko ponosni. Ustvaril bom ekipo, ki bo pogumna in prodorna, ki bo vlečna lokomotiva vzhodne kohezijske regije,” je dodal.

Kot ključne cilje si je zadal, da Maribor postane varen dom za vse generacije in v vseh pogledih, mesto gospodarskega, kulturnega in turističnega razcveta ter kraj sodelovanja in odprtosti. Zato med drugim napoveduje “odprt proračun”, o katerem bodo lahko delno neposredno odločali občani in občanke, ter spletno platformo za komunikacijo z javnostjo. “Maribor je speči tiger, ki ga moramo zbuditi, da bo zarjovel,” je prepričan.