UPRAVA ZA VARNO HRANO IN VLADA SE IGRATA Z ZAUPANJEM LJUDI

DELI:
25.01.2024, NSi

Govedo, ki je bilo kmetu iz okolice Krškega odvzeto zaradi domnevnega zanemarjanja, so pristojne službe sedaj vrnile v slabšem stanju kot so jih odpeljali. Eno govedo so morali veterinarji celo usmrtiti. Toliko o skrbi nevladnikov za dobrobit živali.

Inšpektorica Danuša Štiglic, ki je odredila  postopek odvzema govedi, opogumljena s politično podporo visokih funkcionarjev, tudi Tine Gaber, je naredila škodo lastniku živali, slovenskemu kmetijstvu pa tudi inšpektorjem, ki delajo dobro in zakonito.

Za nagrado pa je vodstvo Uprave za varno hrano, inšpektorico Danušo Štiglic, ker je samovoljno delovala mimo določil strokovne in procesne zakonodaje in je huje kršila pravila upravnega postopka, premestilo na drugo delovno mesto, kjer bo pisala nov, celovit Zakon o zaščiti živali. Pod Svobodnim soncem je narobe vse.

Inšpektorica, ki ji je bila ugotovljena huda kršitev obveznosti iz delovnega razmerja zaradi hude malomarnosti, bo v udobni pisarni sektorja za zdravje in dobrobit živali, delala na zakonu, ki ga je sama hudo kršila. Uprava za varno hrano očitno deluje v škodo živalim in slovenskemu kmetu. Ministrica za kmetijstvo pa se še vedno spoznava z delovanjem ministrstva, medtem pa ji nevladniki očitno nemoteno vodijo ministrstvo še naprej.  To ni več ministrstvo za kmetijstvo in prehrano, ampak ministrstvo za laično zaščito živali, ki ga vodijo amaterji.