Zagovarjamo politiko poštenega plačila za pošteno opravljeno delo

DELI:
21.03.2018, NSi

Vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat se je na seji državnega zbora v okviru razprave o problematiki neplačanih podjetnikov podizvajalcev zavzel za takojšnje povečanje njihove varnosti. »Gre za zaščito slovenskih malih, mikro in tudi srednje velikih podjetij, NSi konsistentno zagovarja politiko poštenega plačila za pošteno opravljeno delo,« je izpostavil vodja poslanske skupine NSi.

Jožef Horvat je spomnil, da je poslanska skupina NSi z namenom zaščititi podizvajalce že pred časom vložila predlog spremembe Zakona o javnem naročanju. Vladna koalicija pa žal ni imela posluha za rešitve Nove Slovenije. »O kakšnih dramah, družinskih tragedijah, smo brali, ko so propadala zelo uspešna podjetja, ki so vložila svoj denar, kvalitetno opravila delo, na koncu pa od velikih niso dobila poplačila,« je na težke posledice te problematike opozoril Horvat.

Poslanec NSi je izpostavil, da so naš največji kapital ljudje in da gre pri naših rešitvah za zaščito ljudi. Ob tem je dodal: »Naš gospodarski model je model socialno tržnega gospodarstva.«

Vodja poslanske skupine je spomnil tudi na zakonske rešitve, ki jih ima NSi še v zakonodajni proceduri. Gre za uveljavitev možnosti, da bi lahko upokojenci ob prejemanju pokojnine še naprej opravljali svoje delo ter za omejitev višine regresnih zahtevkov, ki bi slovenskim podjetnikom zagotovila večjo varnost.