Začetek volilne kampanje: Do novega poglavja Evropske unije je le še 30 dni

DELI:
03.05.2019, NSi

NSi je ob uradnem začetku volilne kampanje za volitve v Evropskem parlamentu predstavila aktivnosti v volilni kampanji. Ena najpomembnejših ostaja kombi NSi, ki bo kandidate vsak dan kampanje peljal po Sloveniji. Med ljudmi bomo predstavljali naš program in skušali povrniti zaupanje v Evropsko unijo.

Danes začenjamo volilno kampanjo za volitve v Evropski parlament. Kandidati se bomo tudi tokrat odpeljali s kombijem po Sloveniji. Ljudem želimo predstaviti naš program, se z njimi pogovarjati in jim vrniti upanje v Evropsko unijo,« je o aktivnostih v času volilne kampanje povedala nosilka liste Ljudmila Novak.

Dodala je, da nas še 30 dni loči do volitev v Evropski parlament in novega poglavja v Evropski uniji. »To bo kampanja za vrnitev zaupanja v EU, v kateri bo varnost ljudi odslej na prvem mestu. V kateri bosta prioriteta gospodarska rast in posluh za malega človeka. V teh prelomnih časih je Evropa pod pritiskom levih in desnih skrajnih politik in populizmov. Odločeni smo, da na teh volitvah naredimo vse, da zmaga politika, ki bo naredila razliko,« je še pojasnila in dodala, da si v NSi želimo, da bi EU našla prave odgovore za varnost, svobodo in čim boljše sodelovanje v gospodarstvu, znanosti in razvoju.

Slovenija naj bo bolj evropska

Svoje prioritete v kampanji so napovedali tudi ostali kandidati iz liste NSi za volitve v Evropski parlament. Vabijo vse, da se kombiju NSi pridružite po različnih slovenskih krajih.

Aktualni evropski poslanec Lojze Peterle je izrazil željo, da bi bila stranka na evropskih volitvah uspešna. “Recept za uspeh poznam od leta 2004. Zelo bi bil vesel, če bi z Ljudmilo z zmagovitim rezultatom zopet zastopala Slovenijo v Bruslju,” je povedal Peterle. Mojca Erjavec bo med kampanjo med drugim opozarjala na pomen trajnostnega razvoja podeželja in boljšega črpanja evropskih sredstev v regijah.

Katja Berk Bevc  je povedala, da bo med volilno kampanjo naslovila mlade. “Ni nam vseeno, da je med mladimi tako nizka udeležba na volitvah,” je dejala. Mladi so po njenih besedah tisti, ki morajo skrbeti za to, da se ne ponovijo scenariji iz žalostnega 20. stoletja in brexit.

Franci Demšar je spomnil, da smo Slovenci zelo ponosni na znanost in tehnološki razvoj. “Mogoče bo moja kandidatura pripomogla k temu, da se ne bo dogajalo to kar danes, ko znanstveniki protestirajo, kar je povsem nedostojno za našo državo,” je poudaril.

Žiga Turk pa je izrazil željo, da bi bila Slovenija bolj evropska. “To bi pomenilo tudi to, da bi se od Evrope kaj naučili,” je opozoril.

Začetek volilne kampanje za EU volitve

Ljudem želimo predstaviti naš program, se z njimi pogovarjati in jim vrniti upanje v Evropsko unijo. Vaše predloge in želje pa bomo zagotovo nesli tudi s seboj v Bruselj.#zaupanje #evropskevolitve

Objavil/a NSi dne Petek, 26. april 2019