Z VSEM SRCEM SE BOMO POSVETILI DIALOGU, SAJ NAS LE SODELOVANJE PELJE DO REZULTATOV

DELI:
30.09.2021, NSi

»Razumem ljudi, da smo vsi skupaj naveličani protikoronskih ukrepov, ampak vsi ti ukrepi so tukaj zato, da varujejo zdravje in življenje ljudi. Razumem to nervozo in jezo, ampak za te stvari, ki se nam zdaj dogajajo in za ta PCT ni kriva vlada, ampak je kriv virus, ki kroži med nami in vsakodnevno žal odnese tudi po več kot 10 življenj. Vsako življenje, ki se na takšen način izteče, je izjemno tragično. Gre za osebne zgodbe, ki so vsekakor težke in zato čutim, da je dolžnost vlade, da poskrbi zato, da se širjenja virusa čim bolj omeji in v praksi se je seveda najbolj izkazalo, da PCT sistem seveda deluje. Od uvedbe PCT sistema, se je tudi sama epidemija nekoliko umirila,« je v oddaji 24ur zvečer dejal predsednik NSi Matej Tonin.

Dodal je, da je PCT pogoj orodje, ki ga ima vlada, da omeji virus. »Od uvedbe PCT sistema, se je tudi sama epidemija nekoliko umirila. Ob tem pa ohranjamo naša življenja in delovanje gospodarstva čim bolj odprto, kar si vsi skupaj želimo. Prepričan sem, da je PCT pogoj v primerjavi z normalnim življenjem neka majhna žrtev, ki jo moramo narediti zato, da lahko čim bolj normalno živimo. V prvi vrsti se tu kaže naša solidarnost in vprašanje koliko smo pripravljeni storiti za to, da bi čim več naših državljanov lahko preživelo,« je dejal predsednik NSi.

Komentiral je tudi podpis skupnega opozicijskega sporazuma. »Vesel sem, da so se iz svojih preteklih napak tudi kaj naučili. Razumem njihovo politično agendo, ampak mi smo tukaj zato, da delamo, ne zato, da govorimo. Danes je bil, če odmislimo te proteste, vendarle za Slovenijo dober dan. Na vladi sta bila sprejeta proračuna za leti 22′ in 23′, ki sta seveda izjemno razvojno in investicijsko naravnana. Danes je parlament sprejel tudi poseben zakon, ki slovenskemu zdravstvenemu sistemu v prihodnjih 10. letih namenja 2 milijardi evrov za investicije. Zato, da slovensko javno zdravstvo okrepimo, prenovimo in poživimo, da bomo lahko, ko bomo potrebovali zdravnika, do njega tudi prišli. Prepričan sem, da je ta vlada vsaj z vidika učinkovitosti svoje stvari dokazala. Gospodarski kazalci so primerjalno z drugimi državami zelo dobri. Imamo 6 odstotno gospodarsko rast, svetovno nizko brezposelnost, izjemno dobro finančno situacijo. Skratka, to so stvari, ki so vsekakor dobre,« je izpostavil Matej Tonin.

Poudaril je, da se bo Nova Slovenija po prihodnjih volitvah potrudila oblikovati vlado, ki bo vključevalna, ki bo povezovala stranke, ki si predvsem želijo krepitev slovenskega gospodarstva, krepitev slovenskega javnega zdravstva in ki želijo ohranjati evropske vrednote na slovenskih tleh. »Mi se bomo z vsem srcem posvetili dialogu, ker smo prepričani, da nas edino povezovanje in sodelovanje pelje do zmag in rezultatov. Delitve in metanje polen pod noge, pa seveda do porazov. V politiki pa je vedno tako, da se poje veliko zarečenega kruha in da je marsikdo že okusil ta trd kruh. Ker imamo proporcionalni volilni sistem, nobena stranka in tudi ne samo en blok, ne more oblikovati vlade, zato je treba za razvoj Slovenije sodelovati in v Novi Sloveniji se bomo seveda v tej smeri trudili,« je še dejal predsednik NSi.