Z VPLIVANJEM NA ARETACIJO RUSKIH VOHUNOV JE BILA OGROŽENA VARNOST SLOVENK IN SLOVENCEV

DELI:
10.11.2023, NSi

»V javnosti se glede aretacije ruskih vohunov pojavljata dve zgodbi: eno trdita Lindav in Bobnarjeva, drugo pa Golob in direktor SOVE. Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb državnega zbora mora sedaj ugotoviti, kdo od teh govori resnico,« je uvodoma v oddaji 24ur zvečer dejal poslanec NSi in predsednik KNOVS-a Janez Žakelj.

Lindav in Bobnarjeva sta v javnosti večkrat zatrdila, da trdno stojita za svojimi stališči, zavedata pa se tudi posledic krivega pričanja, ki bi pomenilo kaznivo dejanje. »Sedaj želimo slišati tudi premierjevo plat zgodbe. Potrebno pa je vseeno poudariti, da imamo na eni strani policista, ki je svoje delo 33 let opravljal zelo resno, na drugi strani pa premierja Goloba, ki hitreje misli kot pa govori. Kar pa je še bolj zastrašujoče pa je, da tako Lindav kot tudi Bobnarjeva trdita, da je v aretacijo ruskih vohunov posegal prav predsednik vlade,« je poudaril Žakelj.

Pred KNOVS-om o aretaciji ruskih vohunov kmalu zaslišan tudi premier Golob

Z raziskovanjem in odkrivanjem vseh dejstev v zvezi z aretacijo vohunov pa se ne strinjajo v Gibanju Svoboda, ki so dogajanje označili za haluciniranje vseh vpletenih. »Dejstvo je, da je bivši v.d. direktorja Policije Boštjan Lindav povedal vse, kar je lahko. Poslanec Svobode Uranič je kršil pravila 14. člena poslovnika o delu obveščevalno varnostnih služb, kjer je jasno decidirano da samo predsednik komisije lahko podaja izjave za javnost. Očitno je, da gre Svobodi močno na živce javna debata o vpletanju premierja v aretacijo vohunov, zato izkoriščajo vse možne načine, tudi nezakonite, za utišanje vseh, ki bi taka dejanja tudi potrdili,« je prepričan Janez Žakelj.

Po njegovem  mnenju se vplivanje politike v delo represivnih organov nebi smelo dogajati.Taka dejanja je označil za nekaj zelo zastrašujočega. »V Novi Sloveniji smo takoj, ko smo izvedeli za možnosti, da prihaja do vplivov predsednika vlade na odločitve represivnih organov, sklicali sejo KNOVS-a. Pri naših preiskavah govorimo z ljudmi, ki imajo integriteto, so v življenju že nekaj naredili in mislim, da bomo prišli dogajanju do dna. Predvsem pa v naših dejanjih želimo Sloveniji zagotoviti več varnosti in resnice. V najkrajšem možnem času pa bomo na zaslišanje pred komisijo povabili tudi dr. Roberta Goloba,« je nastop v oddaji zaključil poslanec NSi Janez Žakelj.