Z vodstvom GZS o razmerah v gospodarstvu in ukrepih za nadaljnji razvoj

DELI:
07.02.2018, NSi

Vodstvo Nove Slovenije na čelu z Matejem Toninom se je danes sestalo s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Namen pogovora je bila seznanitev z aktualnim stanjem in ključnimi izzivi v gospodarstvu ter predstavitev ukrepov, ki jih na področju gospodarstva in podjetništva pripravlja NSi.

V. d. predsednika NSi Matej Tonin je izpostavil, da kljub jasnim apelom in vloženim zakonom, v Sloveniji še vedno nismo uvedli razvojne kapice in višje splošne dohodninske olajšave, prav tako še vedno čakamo na ukinitev 50 odstotnega razreda pri dohodninski lestvici. »Vsi našteti ukrepi bi zagotovo pripomogli k temu, da bi marsikoga izmed 8 tisoč mladih in ustvarjalnih ljudi, ki vsako leto zapustijo Slovenijo, zadržali doma. Zato moramo veliko pozornost nameniti problemu prenizkih plač in nestimulativnega poslovnega okolja. Če bodo mladi svojo prihodnost videli v Sloveniji, potem bomo rešili tudi del demografskih problemov, predvsem nizke rodnosti,« je pojasnil Tonin in izrazil zadovoljstvo zaradi dobrih odnosov z GZS.

Generalna direktorica GZS Sonja Šmuc je po zaključku srečanja dejala, da imata GZS in NSi veliko skupnih točk, okrog katerih se lahko pogovarjata. »NSi ima zelo dober gospodarski program, zato je razmislek o ustreznih rešitvah za prihodnje izzive in tudi obstoječe težave vedno zelo kvaliteten in konkreten,« je pojasnila Šmuceva dodala:

»Veseli nas, da NSi podpira razvojno kapico in da se stranka zaveda izvozne usmerjenosti slovenskega gospodarstva. Prav tako delimo mnenje, da je potrebno povečati učinkovitost slovenskega javnega sektorja in da se mora Slovenija ustrezno pripraviti na digitalizacijo, ki se uvaja na številnih področjih.«