Z nižjimi davki do višjih plač za vse

DELI:
17.01.2018, NSi

Ob vse bolj aktualnem višanju minimalne plače smo v NSi opozorili, da problem ni le v nizki minimalni plači. Večja težava je, da so plače v Sloveniji nasploh prenizke. Zato v NSi predlagamo znižanje davkov in prispevkov na delo.

 »V NSi podpiramo dvig ne le minimalne plače ampak vseh plač, na način davčne razbremenitve. Nižji davki namreč pomenijo višje plače in to je alternativna rešitev, ki jo NSi ponuja,« je novinarjem o rešitvi NSi povedal poslanec Jernej Vrtovec.

V nadaljevanju je razložil, zakaj je predlog NSi najboljši, saj bi z njim bili zadovoljni tako delodajalci, kot tudi delavci. »Naš predlog pomeni, da ne želimo nikogar prizadeti, ne delodajalcev sploh pa ne delavcev. Delavci si namreč zaslužijo normalne, evropsko primerljive plače. To pa najlažje dosežemo na način, da znižamo davke. Nižji davki pomenijo višje plače. To pa si želimo vsi,« je prepričan poslanec NSi.

Zaradi previsokih davkov je veliko franšiznih pogodb in s.p.-jev

Lep primer previsokih davkov v Sloveniji je privlačnost s.p.-jev in franšiznih pogodb. Ljudje si seveda želijo dobiti višje neto plače. Poslanka NSi Iva Dimic je na odboru za delo pokazala, da bi rešitev NSi odgovorila tudi na to problematiko.

»Sp-ji in franšizne pogodbe so v Sloveniji tako privlačne zaradi tega, ker so pri nas plače previsoko obdavčene in so posledično prenizke. Če bi imeli normalne, nižje davke, se ne bi toliko ljudi posluževalo drugih pogodb, ki so sicer veliko manj varne, a je neto plača za posameznika znatno višja, kar v danem trenutku največ pomeni,« je povedala poslanka NSi.