Z IZREDNO SEJO ŽELIMO ODPRAVITI BLOKADO OPOZICIJE IN SPREJETI ZAKONE, KI SO POMEMBNI ZA LJUDI

DELI:
20.05.2021, NSi

»V NSi želimo z izredno sejo državnega zbora odpraviti blokado opozicije in tako sprejeti zakone, ki so pomembni za ljudi ter Sloveniji prinašajo razvoj,« je dejal vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Vodja poslancev NSi Jožef Horvat je bil po posvetu vodji poslanskih skupin in predsednika DZ oster do slednjega. »Igor Zorčič je Robertu Lahu Veršiču iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije v ponedeljek dopoldne pisno sporočil, da bo sprejet ustavni zakon za vpis znakovnega jezika v ustavo, nato pa je glasoval proti dnevnemu redu. Prav tako smo v NSi danes prejeli pismo zaskrbljenih staršev iz društva Viljem Julijan, saj je bila predvidena tudi novela zakona, ki staršem otrok s posebnimi potrebami prinaša višja nadomestila za izgubljeni dohodek. In to je koalicija KUL skupaj z nepovezanimi poslanci in predsednikom državnega zbora zrušila. Njim se gladko fučka, če smem tako reči, za starše, ki nam to pišejo V NSi smo sopodpisniki zahteve za sklic izredne seje državnega zbora, za katero upamo, da bo čim prej,« je še dejal vodja poslanske skupine NSi.

Izredni seji državnega zbora, ki ju koalicija in opozicije zahtevata po zavrnitvi dnevnega reda redne seje, bosta prihodnji teden.