VSAK SAM SE MORA ODLOČITI, DA BO SPOŠTOVAL NARAVO IN BOLJ PREUDARNO ŽIVEL

DELI:
19.01.2022, NSi

Mladi iz 2. gimnazije Maribor so oblikovali tri skupine, ki so razpravljale na temo Zelena in trajnostna Evrope. V razpravi je kot njihova gostja sodelovala tudi poslanka NSi Iva Dimic.

Mladi so v pogovoru izpostavili probleme in tudi svoje videnje rešitev. Predvsem so se zavzeli za več ozaveščanja o ločevanju odpadkov, koliko hrane zavržemo ter o pomenu večjih zelenih površin. Prepričani, da je potrebno zmanjšati emisije, povečati samooskrbo, za Maribor predlagajo tudi uvedbo e-skirojev. Poslanki so predstavili primer iz italijanskega mesta Milano, kjer je med stolpnicami vertikalni gozd in velika ozelenitev balkonov. Podobne rešitve si želijo tudi za svojo mestno občino Maribor.

»Sami pri sebi se moramo odločiti, da bomo spoštovali naravo, hrano, da bomo bolj racionalno živeli, se bolj trajnostno obnašali tudi pri gibanju. Torej, da bomo namesto vožnje z avtom več hodili, vozili s kolesi ter uporabljali javni promet. Mladim sem predstavila program Skavtov in tudi Čebelarske zveze z imenom – Posadi drevo. S posaditvijo medovitega drevesa pomagamo h ohranitvi čebel, ki so izjemno pomembne opraševalke in nam zagotavljajo hrano,« je dejala poslanka Iva Dimic.