Volitve naj bodo čim prej, da dobimo vlado, ki se bo ukvarjala s prihodnostjo

DELI:
15.03.2018, NSi

V včerajšnji oddaji 24 ur je nastopil poslanec NSi Jernej Vrtovec. Direktno po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja je komentiral najbolj aktualno dogajanje in pozval k čimprejšnjim volitvam. »Ta odstop se je zgodil dve leti prepozno,« je prepričan poslanec NSi.

Izpostavil je, da je za Slovenijo najboljše, da gremo čim prej na volitve. »Volitve naj bodo čim prej, da končamo to agonijo in dobimo vlado, ki bo končno se ukvarjala s prihodnostjo,« je v uvodu povedal poslanec NSi.

To je utemeljil z manjkom ukrepov in reform, ki jih ni bila sposobna narediti sedanja koalicija. »To se je žal zgodilo dve leti prepozno, namreč v zadnjih dveh letih ta vladna koalicija ni sprejela nobenih ukrepov, ki bi pomenili dolgoročno stabilnost Slovenije, razvoj,« je utemeljil poslanec NSi in dodal: »Imamo zdravstvo, ki je razsulu. Nismo sprejeli delovno-upravne zakonodaje. Poslovno okolje je zelo okorno in tudi davki so previsoki in nizke plače napram evropskim, drugim evropskim državam in predsednik vlade je v bistvu zamudil veliko priložnost, da bi odstopil že dve leti nazaj. Drugič pa je, druga stvar, pomembna ob tem pa je tole, da predsednik vlade s to današnjo PR potezo rešuje zlasti volitve, pa svojo stranko, da sploh pride v državni zbor.«

Nato je Jernej Vrtovec komentiral tudi zgodbo o drugem tiru, ki je seveda dodala zadnji žebelj v krsto dosedanje vlade. »Celotna zgodba pri drugem tiru je bila že od samega začetka napačno vodena, ne. Zlasti pa ni toliko pomembna zdaj politična odgovornost, kot tudi finančna. Namreč včeraj smo izvedeli, da je vlada v ta projekt pa tudi podjetje T2 , tudi podjetje, ki se ukvarja z izgradnjo drugega tira, že rezerviralo in obravnavalo 100 milijonov evrov za pripravljalna dela in tako naprej,« je bil jasen poslanec NSi.

Za konec je omenil še 100 tisoč evrov, ki jih je vlada namenila za zabojnik z maketo. Izpostavil je, da se vladajoča koalicija igra z davkoplačevalskim denarjem. »Ključno je, kdo bo to plačal. Mi nimamo zakonske podlage. Zakon o drugem tiru ne velja. Še enkrat bomo šli na referendum, oškodovali davkoplačevalce. Nismo tako bogata država, da se igramo z davkoplačevalskim denarjem na takšen način, kot se je na način igrala ta vladajoča koalicija in tukaj gre za politično odgovornost in tudi finančno odgovornost teh posameznikov,« je opozoril Jernej Vrtovec.