Vodstvo NSi: ZDUS podpira naše rešitve za izboljšanje pokojninskega sistema

DELI:
30.05.2018, NSi

Vodstvo NSi, na čelu z vodjo poslanske skupine Jožefom Horvatom, podpredsednikom Valentinom Hajdinjakom  in predsednikom Združenja delavcev NSi Janezom Ciglerjem Kraljem se je srečalo z vodstvom Zveze društev upokojencev Slovenije. Pogovarjali so se predvsem o problematiki pokojninskega sistema in slovenskih upokojencev.

“Pogovarjali smo se o predlogu rešitev NSi za modernizacijo pokojninskega sistema. Zadovoljni smo, da smo s strani ZDUS prejeli zelo jasen signal, da naše rešitve podpirajo. Iz tega sledi, da imamo v našem programu zelo dobro rešitev, s katero lahko začnemo pokojninski sistem spreminjati na bolje,” je po sestanku poudaril vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat.

Dotaknili so se tudi drugih težav pri upravljanju države, modernizaciji zdravstvenega sistema in vzpostavitvi sistema dolgotrajne oskrbe. “Tudi na teh področjih smo našli veliko skupnih točk, kar kaže na velike možnosti, da modernizacijo vseh omenjenih sistemov tudi izpeljemo,” je še povedal vodja poslanske skupine NSi.