Vodstvo NSi z vodstvom Združenja Manager o ukrepih za nižje davke

DELITE TA
PRISPEVEK
09.09.2015, NSi

managerVodstvo NSi je danes nadaljevalo dvostranske pogovore z gospodarskimi in sindikalnimi organizacijami glede petih ukrepov za nižje davke. Vodja PS NSi mag. Matej Tonin, podpredsednik NSi Jožef Horvat in glavni tajnik NSi Robert Ilc, so se danes sestali z vodstvom Združenja Manager, ki ga vodi Aleksander Zalaznik, srečanja pa se je udeležila tudi izvršna direktorica združenja Sonja Šmuc.

V nadaljevanju objavljamo izjavo za javnost izvršne direktorice Združenja Manager Sonje Šmuc:

Predlogi NSi v velikem delu zaobjemajo to, kar si v Združenju Manager že dlje časa prizadevamo. To pa je razbremenitev delodajalcev visokih davkov, s čimer bi se okrepil srednji razred, kar bi vodilo k dvigu potrošnje. S tem bi v Sloveniji lahko prišli od visokih bruto plač, ki obremenjujejo podjetja, in nizkih neto plač, ki so razočaranje za vse zaposlene, do tega, da bi plače postale dostojne poklicom, ki jih ljudje opravljajo, podjetja pa bi z dodatnimi olajšavami postala konkurenčnejša.

V četrtek, 17. septembra, se bo vodstvo NSi na temo ukrepov za nižje davke sestalo tudi s sindikalnimi organizacijami, med drugim tudi z Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, ki ji predseduje mag. Dušan Semolič.

Več o ukrepih za nižje davke si lahko prebrete na spletnem naslovu www.nsi.si/ukrepi.