Vodstvo NSi z vodstvom OZS in ZDOPS o ukrepih za nižje davke

DELITE TA
PRISPEVEK
07.09.2015, NSi

ozsVodstvo NSi je danes nadaljevalo dvostranske pogovore z gospodarskimi in sindikalnimi organizacijami glede petih ukrepov za nižje davke. Predsednica NSi Ljudmila Novak, vodja PS NSi mag. Matej Tonin in glavni tajnik NSi Robert Ilc so se danes sestali z vodstvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), ki ji predseduje gospod Branko Meh in vodstvom Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS), ki ga vodita generalni sekretar Igor Antauer in predsednik Drago Delalut.

V nadaljevanju pošiljamo izjavo za javnost predsednika OZS Branka Meha:

“Stranka NSi podpira naša načela za dobrobit slovenskega gospodarstva, zato so moji občutki po današnjem srečanju dobri zlasti zato, ker gredo ukrepi resnično v smer zniževanja davkov in prispevkov. To pa je tudi pogoj za normalno gospodarsko okolje v Sloveniji, saj se z razbremenitvijo podjetij lahko povečata zaposljivost in potreba po novih delovnih mestih. Z nižjimi davki in prispevki in z umikom nekaterih nevarnih birokratskih ovir lahko za slovensko gospodarstvo naredimo veliko. Naša skupna zaveza je, da gospodarstvo zaposli mlade in tiste, ki iščejo službo.”

antauerV nadaljevanju pošiljamo izjavo za javnost generalnega sekretarja ZDOPS Igorja Antauerja:

“Vsaka smer, ki pelje v razbremenitev gospodarstva in generira nova delovna mesta, je ustrezna. V zvezi s predlogi imamo nekaj pomislekov, ampak ti so zgolj tehnične narave. Danes predstavljeni ukrepi so namenjeni razbremenitvi delodajalcev in srednjega razreda. V določenem delu, ki se navezeju na razbremenitev delodajalcev, bi morda lahko bili še bolj ambiciozni. Zadovoljen sem, da smo si danes izmenjali svoja stališča, saj brez tega ni možno pristopiti k celovitem reševanju gospodarstva. Tudi v bodoče smo pripravljeni sodelovati pri takšnih ukrepih.”

V sredo, 7. septembra, ob 17. uri se bo vodstvo NSi na temo predlaganih ukrepov za nižje davke sestalo še z vodstvom Združenja Manager, ki ga vodi gospod Aleksander Zalaznik. Sestanka se bo udeležila tudi izvršna direktorica Sonja Šmuc.

V četrtek, 17. septembra, se bo vodstvo NSi na temo predlaganih ukrepov za nižje davke sestalo tudi z nekaterimi reprezentativnimi sindikalnimi organizacijami.

Več o ukrepih za nižje davke si lahko prebrete na spletnem naslovu www.nsi.si/ukrepi.