Vodstvo NSi v Milanu obiskalo slovenski paviljon na razstavi Expo

DELITE TA
PRISPEVEK
01.10.2015, NSi

Poslanska skupina NSi je z delegacijo NSi obiskala svetovno razstavo Expo v Milanu, kjer z 800 kvadratnimi metri velikim paviljonom gostuje tudi Slovenija.

Slovenski paviljon, skupaj s pripadajočim zemljiščem obsega 1900 kvadratnih metrov, je postavljen na “križišču” dveh najpomembnejših ulic na Expu. Objekt je zgrajen iz naravnih materialov, predvsem lesa in stekla, kar ponazarja tudi slovensko zavezanost k varovanju okolja.

Slovenija je od 1. maja do 31. oktobra ustrezno zastopana na letošnjem Expu, ki je pomemben tudi zato, ker poteka v Milanu, gospodarski in finančni prestolnici ene najpomembnejših slovenskih partneric in v bližini ostalih ključnih partnerskih držav – Nemčije, Francije in Avstrije.

Poleg predstavitve države obiskovalcem je paviljon predviden tudi kot stičišče za poslovneže. Pomemben del slovenske predstavitve na Expu je namreč poslovni center, ki se nahaja v prvem nadstropju paviljona in je na voljo podjetjem.

Svetovna razstava Expo 2015 bo trajala do 31. oktobra. Na njej se bo predstavilo več kot 140 držav. Organizatorji v šestih mesecih trajanja razstave pričakujejo 20 milijonov obiskovalcev.

Osrednja tema letošnje razstave je sicer hrana, nosilni slogan pa Hrana za planet, energija za življenje.

V NSi čestitamo slovenski ekipi za odlično promocijo Slovenije! Bravo! #IfeelSlovenia